Validebağ Savunması’na çevre ödülü

Türk Toraks Derneği’nin 24. Ulusal Kongresi’nde çevre ödülü İkizköy Çevre Komitesi ile birlikte Validebağ Savunması’na verildi 

24 Kasım 2021 - 09:45

Türk Toraks Derneği’nin kongresinde açılış konuşmasını Prof. Figen Deveci ve Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Oya İtil yaptı. Konuşmaların ardından ödüllere geçildi. Bilimsel ve mesleki ödüller verildikten sonra Çevre Sorunları ve Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Ali Kocabaş, çevre ödülünün Validebağ Savunması ve İkizköy Çevre Komitesi’ne verildiğini açıkladı. Kocabaş bu direnişlerin çevre mücadelesinde örnek oluşturduklarını söylerken Validebağ Savunması adına ödülü Figen Küçüksezer ve Remzi Çelik aldı.

Korunun yıllarca çeşitli müdahalelerle neoliberal politikaların hedefinde olduğunu, şimdi de rehabilitasyon projesi adı altında yeni bir rant projesi ile karşı karşıya kaldığını belirten Küçüksezer ve Çelik, Validebağ Korusu'nun gelecek kuşaklara bu hali ile kalması için mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. 

Validebağ Savunması standı kongre boyunca açıktı ve katılımcılarla söyleşilerde bulunuldu. Yuvarlak masa toplantılarında da Validebağ Savunması adına Remzi Çelik, Validebağ’daki mücadeleden bahsetti. Çelik, özellikle mücadelenin yerelden beslendiğine vurgu yaptı. 


ARŞİV