Tohum takasına davetlisiniz!

4 Kasım Pazar günü 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan şenlikte, tohum takasının yanı sıra müzik dinletileri, söyleşiler, ekmek yapımı, ebru sanatı, sergiler olacak.

01 Kasım 2012 - 09:26

Gökçe UYGUN

Ekolojik Üreticiler Derneği, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Karaot Tohum Derneği, Fikir Sahibi Damaklar ve Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği işbirliğinde, Şile Belediyesi'nin katkılarıyla Şile’nin Ovacık köyünde Tohum Takas Şenliği yapılacak. 4 Kasım Pazar günü 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan şenlikte, tohum takasının yanı sıra müzik dinletileri, söyleşiler, ekmek yapımı, ebru sanatı, sergiler olacak. Bu şenliğin en önemli konukları yerel tohumları koruma, çoğaltma ve toplumda farkındalık yaratmanın öncüsü İzmir'in Karaot köyünden de misafirler katılacak.
“Her geçen yıl artan gerek kentleşme rantının etkisiyle, gerekse de düne kadar orman kaynaklarından yararlanma alışkanlıklarıyla, güzel Şile’mizin 57 köyü neredeyse tarımı unutmak üzere. Oysa sağlıklı, gerçek gıda üreterek Şile’yi tamamen, İstanbul’u ise önemli düzeyde besleyebilir. Hepimizin bildiği gibi sağlıklı ve gerçek gıdanın başlangıcı ve özü tohum'dur! İşte bu yüzden 2009 dan bu yana Ege köyleri ve şehirlerinde başlatılan Tohum Takas Şenlikleri bir adım daha atıyor. Ülkemizin bir çok açıdan en önemli şehrinin köyünde İstanbullularla buluşuyor” diyen şenlik organizatörleri, tüm İstanbulluları şenliğe davet ediyor.
 

                                                                 
               

ARŞİV