Şehir balı yemek isteyenlere…

Şehir balı üretmek isteyenler için Kadıköy'de ücretsiz atölye yapılacak

03 Nisan 2017 - 15:58

Kadıköy merkezli çevreci kuruluş Yeryüzü Derneği, şehir balı üretmek isteyenler için ücretsiz bir atölye düzenliyor. ‘’Arılar olmazsa yaşam olmaz’’ sloganını taşıyan ‘’Kent Kovanları: Arıcılığa Giriş Atölyesi’’nde, arıcılık eğitimi verilecek.

Şehirde yaşayan bal arılarının yaşamlarını sürdürmelerini isteyen Yeryüzü Derneği yetkilileri, ‘’Kent Kovanları ile yeni kolonileri şehre davet etmeye devam ediyoruz. Kentlerdeki bahçe ve balkonlardaki bitki-çiçek çeşitliliği nedeniyle ‘şehir balı’nın kalitesinin daha iyi olduğuna dair bir inanış var. Belli mi olur, gelecek yıl Kadıköy veya Mecidiyeköy balının şifasını alıyor olabiliriz. Bu yıl teorik eğitimde, temel arıcılık bilgilerini paylaşacağımız bir atölye düzenliyoruz. Çünkü kovanların yaşaması ancak arıların dünyasını ve nasıl bal yaptıklarını öğrenerek mümkün olacak’’ diyor.

Atölye, 9 Nisan Pazar günü 12:00 - 17:00 saatleri arasında Rıhtım Caddesi, Ülsel İş Merkezi No: 18 Kat 4 Daire 8 Kadıköy adresindeki İstanbul Tabip Odası’nda gerçekleştirilecek. Katılım için [email protected] adresine  iletişim bilgilerinizi içeren ‘kent kovanı’ konulu bir ileti göndermek gerekiyor.


ARŞİV