Kadıköy Rıhtımı düzenleniyor

Kadıköy Meydan Düzenlemesi projesi çalışmaları kapsamında ilk etapta kıyı kesiminde güçlendirme ve yenileme çalışmaları devam ediyor

23 Şubat 2017 - 13:40

Kadıköy rıhtımının düzenlenmesi çalışmaları yaklaşık iki aydır devam ediyor. Bu yüzden Beşiktaş-Karaköy İskeleleri arasındaki sahilden denizi seyretmek bugünlerde kolay değil. Kadıköy Meydan Projesi’nin parçası kapsamında “Kadıköy İlçesi Vapur İskelesi-Et Balık Kurumu Arası Cadde Düzenleme İnşaatı” adıyla rıhtımın düzenlenmesi çalışmaları, Beşiktaş İskelesi ile Karaköy İskelesi arasındaki sahil şeridinde devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2014 yılında duyurduğu Kadıköy Meydan Projesi, Haydarpaşa’dan Deniz Otobüsü İskelesi’ne kadar olan sahil bandının yayalaştırılmasını kapsıyordu. Beşiktaş İskelesi ile Karaköy İskelesi arasındaki alan yaklaşık iki ay önce panolarla kapatılarak projenin inşaatına başlandı.

ÇELİK KILIFLAR YERLEŞTİRİLDİ

Şu anda Beşiktaş-Karaköy İskelesi arasında inşaatın devam ettiği bölümde çelik kılıflar yerleştiriliyor ve içleri beton ile dolduruluyor. Çalışmaların en zor bölümü olarak nitelendirilen bu işlemin tamamlanmasının ardından çelik kılıfların bulunduğu alanın üzerinin kapatılacağı, kıyı bandındaki bozulan, girintili çıkıntılı yerlerin düzenleneceği ifade edildi. Bu işlemin, Haydarpaşa’dan Deniz Otobüsü İskelesi’ne kadar olan sahil bandında bölüm bölüm yapılacağı ve yaklaşık 5-6 ay içinde tüm kıyı düzenlenmesi çalışmalarının tamamlanacağı belirtildi.

Kıyı düzenlenmesinin tamamlanmasının ardından Kadıköy Meydan Projesi ile 230 bin metrekarelik Kadıköy sahili, metro istasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, vapur iskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki yaklaşık 60 bin metrekarelik alanın yayalaştırılması çalışmaları başlayacak. Rıhtım Caddesi’ndeki trafiğin yer altına alınması planlanıyor. Meydandaki tüm ağaçların korunarak yeni ağaçların dikileceğinin belirtildiği projede seyir terasları ve bisiklet yolu da yer alacak.


ARŞİV