Yoğurtçu Parkı yenileniyor

Anadolu Yakası’nın en önemli yeşil alanlarından biri olan Yoğurtçu Parkı’nda başlatılan peyzaj çalışmasıyla parkın fiziksel koşulları iyileştiriliyor

08 Temmuz 2022 - 12:30

Kadıköy’ün ve Anadolu Yakası’nın önemli yeşil alanlarından biri olan Yoğurtçu Parkı’nda yenileme çalışmaları devam ediyor. Nisan ayında başlatılan çalışmalar kapsamında parkın hem altyapısı hem de üst yapısı yenileniyor.

BASKET SAHASINA SANATSAL DOKUNUŞ

Park içinde bulunan basketbol sahasının zemini, Mural İstanbul, Samsung Türkiye ve İBB’nin desteğiyle yenilendi. Samsung Galaxy partnerliğinde, grafiti sanatçısı Cins ve illüstratör Mert Tugen’in Galaxy Tab S8 Ultra ile hazırladığı tasarımlarıyla yenilenen basketbol sahasında 4-5 Haziran tarihlerinde Red Bull Half Court 2022’nin İstanbul elemeleri ve Türkiye finalleri yapıldı.

Sokak sanatının sokak basketboluyla birleştiği çalışmada Cins, pota altlarını da kapsayan bir çerçeve oluştururken, Mert Tügen ise smaca giden bir kadın basketbolcu figürünü sahanın tam ortasında gün yüzüne çıkardı.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

İBB tarafından parkta başlatılan peyzaj çalışmaları devam ediyor. Bir tarafta sert zeminlerin onarım ve rehabilitasyonu yapılırken bir taraftan da yeşil alanlar yeniden düzenleniyor.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

Kış aylarında meydana gelen şiddetli yağışların ardından meydana gelen su taşkınları parkı da olumsuz etkiliyordu. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi drenaj ve altyapı çalışmaları başlattı.


ARŞİV