Yeniden Kullanım Pazarı'na yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi, ikinci el eşya satılan ve takas edilen “Yeniden Kullanım Pazarı”nı 31 Temmuz Pazar günü bir kez daha açtı; pazara ilgi ilkinde olduğu gibi yoğundu

01 Ağustos 2022 - 11:42

Ekonomik koşulların giderek ağırlaşması ikinci el eşya alımına ilgiyi daha da artırıyor. Kadıköy Belediyesi'nin de ilk olarak 19 Haziran'da kapısını açtığı “Yeniden Kullanım Pazarı”nın  ikincisi, 31 Temmuz Pazar günü yine belediye bahçesinde gerçekleşti. Yoğun bir ilginin olduğu pazarda, 11.00 ile 19.00 saatleri arasında stantlarda ikinci el yetişkin ve bebek kıyafetleri ile oyuncaklar uygun fiyata satıldı ya da takas edildi. 

Pazarda Kadıköy Belediyesi Açık Gardırop İkinci El Eşya Mağazası ile Kadıköy Belediyesi ile Türk Eğitim Vakfı'nın birlikte başlattığı “Okutan Kadıköy” projesinin standı da yer aldı.

Yeniden Kullanım Pazarı'nı ziyaret ettik, stant açanlardan ve alışveriş yapanlardan görüş aldık.

“PAZARLAR DAHA SIK OLMALI”

“İlk açılan pazarda da buradaydım. O zaman da hareketlilik vardı. Şimdi de var.” diyen Remziye Çelik, “Ekonomik koşullar ağırlaşıyor. O yüzden bu pazarlar daha fazla açılmalı. Kıyafetler dolaplarda kalmasın. Başka kişilere ulaşsın. Eğer günün sonunda ürünlerimi satamazsam bağış yapacağım.” dedi.

“AÇILIRSA YİNE KATILACAĞIM”

Esra Ezgi Yaman da pazarların ihtiyacı olanları bir araya getirdiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Kadıköy Belediyesi'ne bahçesini pazara açtığı için teşekkür ediyoruz. Geri dönüşüme de katkı sağlanıyor. Tişört, elbise, ayakkabı, şapka, yazlık ürünler yer alıyor stantımda. İlkine de ikincisine de katıldım. Eğer üçüncü defa açılırsa yine katılacağım.”

“İKİNCİ ELİ TERCİH EDİYORUM”

Pazardan alışveriş yapan Hasibe Çeliker, “Kıyafetlerimi bağış ya da takas yaparak değerlendiriyorum. Ekonomik olarak kötüye gidiyoruz. Pazarlara ilgi daha da artacak.  Pazardan şort, tişört...aldım.” derken Beste Doğa Kotaz da şunları söyledi: “İkinci el alışveriş yapmayı seviyorum. Hem çevre için  hem de ekonomik olarak iyi oluyor. Eşyalar tekrar değerlendiriliyor, tüketim azaltılmış oluyor. Alışveriş merkezlerinden uzun süredir bir şey alamıyorum çünkü çok pahalı. İkinci eli daha çok tercih ediyorum. ”


 


ARŞİV