ÇYDD'den her bütçeye uygun mağaza

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kızıltoprak'daki mağazasından alışveriş yaparak öğrencilere destek olabilirsiniz.

22 Ağustos 2011 - 13:58

15 yıldır her kesimden insana hizmet veren, tamamen gönüllü bağışlardan gelen eşyaların satıldığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin satış mağazasında, müşteriler hem çok uygun fiyata alışverişlerini yapıyor hem de öğrencilerin okumasına katkıda bulunuyor. Eşya Komisyonu Sözcüsü Betül Kutlu ile mağaza hakkında bir söyleşi yaptık.

-Mağaza hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
Bizim esas amacımız öğrencilere burs vermek, eğitimde katkıda bulunmak ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak. Burada alınan bağışların satışı yapılırken, öğrenciler içinde maddi gelir elde ediyoruz.

-Mağazanın asıl kurucusu kimdir?
Mağazamızın fikir anası Erdem Ergil. Önceden öğrencilere verilmek adına bağış toplamışlar. Daha sonra bağışların sayısı çok arttığı için mağaza açmak akıllarına gelmiş. Yönetim kurulunun kararı, Erdem Ergil’in girişimiyle mağaza kurulmuş.

-Kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz?
Yaklaşık 15 yıldır mağazamız faaliyette. Haziran başından beri yeni yerimizdeyiz.

-Mağazada işleyiş nasıl gerçekleşiyor?
Mağazamıza bağışta bulunmak isteyen bağışçılar önce bize başvuruyor. Daha sonra temiz, düzgün, öğrencinin giyebileceği şekilde mağazaya yardımda bulunuyor. Öğrenciye uygun olanları ayırıp, burslu öğrencilerimize ücretsiz veriyoruz. Geri kalan ürünleri ise ayırıp çok cüzi miktarlarda satışa sunuyoruz. Buradaki giyinme kabinimizde müşterilerimiz istedikleri kıyafetleri deneyebiliyorlar.

-Kimler faydalanabiliyor?
Mağazamız her yaştan,her kesimden insanın alışveriş yapabileceği bir yer. Her bütçeye uygun. Buraya çok iyi giyimli insanlar da gelip nostalji zevkini gideriyor. 10 lirayla çok güzel kıyafetler almak mümkün.
Doğu bölgesinden talep geldiğinde ise oradaki fakir öğrenciler için kargoyla bağış gönderiyoruz.

-Mağazada neler satılıyor?
Birinci el kot pantolonlar, penye bluzlar, renk renk kilotlu çoraplar, minik kaktüsler, bebek yelekleri ve daha birçok sürpriz eşyalar ile ikinci el bay bayan palto, mont, kaban, ceket, etek, pantolon, gömlek, penye, bluz, şal, atkı, gelinlik, damatlık, abiye, ayakkabı, çanta, tabak, bardak, süs eşyaları ve takı satışlarımız yapılıyor.

-Öğrencilere sadece kıyafet bağışı mı sağlıyorsunuz?
Kıyafetin yanı sıra bizden burs alan öğrencilerin, mutfak eşyaları, dolap, çalışma masası, nevresim, yatak, yorgan gibi ihtiyaçlarını gideriyoruz. Fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşya vermek isteyen bağışçılar bizi arıyor. Biz öğrenciler için not alıyoruz ve öğrencileri bağışta bulunmak isteyenlerle buluşturuyoruz.

- Burada isteyen herkes çalışabiliyor mu?
Mağazada çalışmak isteyen herkes derneğe başvurup çalışabiliyorlar. Senelik çok ucuz bir aidat ödeyip gönüllü olunabiliyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin birçok komisyonu var. Mesela burası Eşya komisyonu. Burası dışında Eğitim, Burs, Çevre ve daha birçok komisyonlarımız var. Herkes kendine yakın olan komisyonda gönüllü olarak çalışabiliyor. Her gün dönüşümlü olarak bir ya da iki arkadaş gelip çalışıyor.


İki yıldır Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde gönüllü olarak çalışan Betül Hanım, bağışta bulunmak isteyenlerin temiz, düzgün, modası geçmemiş ve öğrenciye uygun kıyafetler göndermelerini rica ediyor. Müşterileri de mağazaya alışverişin tadını çıkarmaya davet ediyor.

Eşya alımına, deponun taşınması nedeniyle Bayram sonrasına kadar ara verildi. Eşya bağışı alımı, 5 Eylül Pazartesi’nden itibaren başlayacak.

BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Eşya Birimi deposuna öğrenciye uygun, temiz, ütülenmiş ve defosuz 1. el ve 2. el kıyafetler kabul edilmektedir.
Bağış yapmak isteyenler, 12:00 – 17:00 saatleri arasında, sadece Pazartesi günleri eşya bağışı yapılabilecek.
Mağaza 11:00-17:45 saatleri arasında hizmet veriyor.
Adres: Şehir Kahyası Sokak Özlem Apartmanı No:21/1 Kızıltoprak
İrtibat Telefonu: 0216 330 27 65

Eylem Başak ŞENTÜRK
 


ARŞİV