Yalvaç Ural Kadıköy'de

‘Yazarlar Okullarda’ projesi kapsamında, Kadıköy İlçesi İlköğretim okulları yazarı Yalvaç Ural ile öğrencilerin ilk buluşması, İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

12 Ocak 2012 - 11:31

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırarak, kitap dostlarını yazarlarıyla buluşturmayı amaçlayan “Yazarlar Okullarda” projesi kapsamında, Kadıköy İlçesi İlköğretim okulları yazarı Yalvaç Ural ile öğrencilerin ilk buluşması, İlhami Ahmed Örnekal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

İlk söyleşiye; Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Şube Müdürü Fahri Cürebal, Ar-Ge Birimi üyeleri Mahmut Aytekin, Soner Bilim ve okulun idareci, öğretmenleri ile yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Söyleşide, Yalvaç Ural, doğru beslenme, medya okuryazarlığı, Türkçe kullanımı ve kelime dağarcığının zenginleştirilmesi konularındaki deneyimlerini, görüşlerini, araştırmalarını dile getirirdi. Öğrencilere de sorular yönelten Ural, seçtiği öğrencilere sahnede çeşitli kısa oyunlar oynatarak da söyleşiyi eğlenceli ve katılımlı hale getirdi. Söyleşi öğrencilere özgüven, düşünce üretme alanlarında bir fırsat olurken, genel kültür ve dil zenginliklerine, yeni Türkçe kelimeler öğreterek de katkı sağladı.
 


ARŞİV