Var Olmak Haktır!

Çocukları hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek için yapılan “Var Olmak Haktır!” etkinliği, kendisi de sıkı bir hayvan hakları savunucusu olan...

28 Aralık 2011 - 11:32

Çocukları hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek için yapılan “Var Olmak Haktır!” etkinliği, kendisi de sıkı bir hayvan hakları savunucusu olan Yonca Evcimik’in şarkıları ve danslarıyla unutulmaz bir eğlenceye dönüştü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu)'ın İstanbul genelinde düzenlediği "Var Olmak Haktır’" isimli etkinlik, Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde 22 Aralık Perşembe günü gerçekleşti.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Kadıköy'deki tüm ilköğretim okullarındaki öğrencilerin davet edildiği etkinlikte yardıma muhtaç sokak hayvanlarının sorunları ve ihtiyaçları dile getirildi. Evcil hayvan edinmek isteyen öğrencilere petshoplar yerine sokaktan veya hayvan barınaklarından hayvan almaları, hayvanların tutsak edilip kötü muamele gördüğü hayvanat bahçelerine ve gösteri havuzlarına gitmemeleri yönünde bilgilendirmeler yapıldı.
Yonca Evcimik ve dans grubu sahne alarak çocuklara unutulmaz dakikalar yaşattılar. Yonca Evcimik'in söylediği birbirinden güzel ve hareketli şarkılarla coşan öğrenciler son olarak petshoplardan satın alınarak sonradan sokağa bırakılan hayvanların yaşadıkları zorlukların anlatıldığı tiyatro gösterisini izlediler.
Gönüllerince eğlenen minik öğrenciler aynı zamanda sevimli dostlarımız hayvanlar hakkında daha da bilinçli ve sevgi dolu olarak okullarının yolunu tuttular.
 
Arzu İŞGÜZAR

ARŞİV