Torun bekleyenlere deneyimlerini aktardı

“Torunumu Beklerken” eğitim programına daha önce katılan, ardından da ikiz torunları olan Buket Özgör, eğitime yeni katılanlara deneyimleni anlattı

08 Aralık 2022 - 10:34

Kadıköy Belediyesi'nin ailenin yeni üyesinin gerginlikten uzak keyifli bir şekilde karşılanması, bebeğin gelişimine zarar verecek uygulamalardan kaçınılması amacıyla hayata geçirdiği “Torunumu Beklerken” projesi devam ediyor. Büyükanne ve dedelerden yıl içinde gelen taleplere göre oluşturulan eğitim programı, Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği'nde alanında uzman doktorlar tarafından veriliyor. Eğitimlerde büyükanne ve büyükbabalarla kuşak çatışması, bebeklerde acil durum uygulamaları, bebek bakımında doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi gibi konular hakkında bilgiler paylaşılıyor.

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde 6 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen, Çocuk Muayene Doktoru Demet Özkan'ın bebek bakımı ve beslenmesi hakkında bilgiler paylaştığı eğitimin bir de konuğu vardı. Kasım ayında “Torunumu Beklerken” eğitim programına katılan, şimdi ikiz torunları Alp ile Eray'a bakan Buket Özgör, torun bekleyen diğer katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

“EĞİTİMLİ ANNEANNE OLMAK İSTEDİM”

“Burada sizlerle duygu ve düşüncelerimi paylaşmak çok güzel. Anneanne olmak çok özel bir duygu. Torunlarımla dans ediyorum. Bambaşka bir dünyadayız.” diyerek konuşmaya başlayan Buket Özgör, şöyle devam etti: “Bebekler gelmeden eğitimli bir anneanne olmak istedim. Her yaşta eğitim şart. Çocuklarımız var. Ama üzerinden uzun yıllar geçti. Daha önceki bilgilerle şimdikiler arasında farklar var. O yüzden Kadıköy Belediyesi'nin Torunumu Beklerken eğitim programına başvurdum. Ne yapacağım diye düşünürken doktorlarımız yol gösterici bilgiler verdiler. Bebeklerdeki ağlama sinyallerinin nedenlerini, banyo suyunun ısısından, oda sıcaklığının kaç derece olmasına kadar bilgiler öğrendik. İlk yardımda acil müdahale hakkında önemli bilgiler edindik. Yabancı bir cisim yuttuklarında çıkarmak için neler yapacağımızı öğrendik. Müziğin öneminden bahsedildi. Şimdi torunlarımla vals yapıyorum. Kızım Begüm'e lohusalık sürecinde nasıl yaklaşmam gerektiği hakkında psikiyatri uzmanından yol gösteren bilgiler edindim. Bu bilgiler sayesinde kendime güvenim geldi. ”

“EĞİTİM ŞART, HERKES KATILSIN”

Buket Özgör, “Bu eğitim bize moral oldu.  Eğitimde yeni bilgiler edindim, bu da güvenimizi tazeledi. Herkese tavsiye ediyorum. Bu imkanları sunduğu için Kadıköy Belediyesi'ne, bu eğitim programında emeği geçen tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri eğitimler devam etsin. Herkes bu eğitimlere katılsın. Çünkü eğitim her yaşta şart.” ifadelerini kullandı.

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği'nde gerçekleşen eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler (0216) 348 40 27, (0216) 418 88 30  numaralı telefonları arayabilir. Proje kapsamında eğitim almak isteyenler de (0216) 348 40 27  numaralı telefonu  arayarak randevu oluşturabilir. 

 


ARŞİV