TCDD'den emekli kadınlar 8 Mart'ı kutladı

TCDDEMDER Kadın Komisyonu, Kadıköy’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirdi

13 Mart 2023 - 12:47

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, TCDD Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (TCDDEMDER) Kadın Komisyonu Başkanı Ayşen Dönmez’in yönetiminde, Kızıltoprak Merkez Lokalinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Organizasyona katılanlar, aynı zamanda deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi kadınlara götürmek üzere yanlarında getirdikleri kolilerce malzemeyi de derneğin Kadın Komisyonu üyelerine teslim ettiler.

Etkinlik, Dönmez’in açılış konuşması ile başladı. 8 Mart’ın uluslararası bir gün olarak kutlanmasının tarihçesi ile başladığı konuşmasında, kadınların birlik olmasının deprem dahil birçok ortamda oldukça önemli olduğunu vurgulayan Dönmez, katılımcılara duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

KADINLAR EKONOMİK VE SOSYAL OLARAK ÇIKMAZDA

Emekliler Dayanışma Sendikası Başkanı Mahinur Şahbaz ise, 1999 yılından bugünlere dek geçen süreç içerisinde çıkartılan yasalar ile hem emeklilerin hem de kadınların ekonomik ve sosyal anlamda nasıl bir çıkmaza sokulduğunu ve çeşitli araştırmalar ve raporlardan örnekler vererek gelinen noktanın vehametini anlattı.

Konuşmada söz alan Kadın Dayanışması’ndan Sezen Özkan, “Depremde Kadın Olmak” başlıklı konuşmasında, 6 Şubat depremi sonrası bölgede katıldığı çalışmalardan örnekler vererek, bu tarz organizasyonlara kadınların katılımının önemini vurguladı. Özkan ayrıca, kadınların nasıl organize olmaları ve dayanışmalarını nasıl yükseltebilecekleri ile ilgili çeşitli örnekler verdi.


ARŞİV