Sosyal Yaşam Evi'nden bayram kıyafeti

Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi mefruşat kursu üyeleri, depremzede çocuklar için hem 23 Nisan Çocuk Bayramı hem de Ramazan Bayramı için kıyafet dikiyor

14 Nisan 2023 - 10:07

Kadıköy Belediyesi Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi mefruşat kursu üyeleri, “Kadıköy Yanınızda Afet Yardım” kampanyası kapsamında özellikle çocuklar için atkı, bere hırka, bebek battaniyesi, yelek, çorap ördüler; kıyafet diktiler.

Sosyal Yaşam Evi üyeleri şimdi de hem 23 Nisan Çocuk Bayramı hem de Ramazan Bayramı için çocuklara bayram kıyafeti hazırlıyor.

“ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN”

Mefruşat kursu gönüllü eğitmeni Nurten Sevimli, “Kurstaki tüm arkadaşlarımızla özellikle depremzede çocuklar için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bereler, hırkalar, atkılar, çoraplar ördük. Şu an da bayram hazırlığı yapıyoruz. Çocukların yüzünün gülmesini istiyoruz. Onun için bayram kıyafeti hazırlıyoruz.” dedi.

“Çocuklarımızın yüzü gülsün diye onlar için bir şeyler dikmeye çalışıyoruz.” diyen mefruşat kursu üyesi Emine Köroğlu da şöyle devam etti: “İyi ki Kadıköy Belediyesi sosyal yaşam evini açmış. Bizler sosyal yaşam evinin olanaklarından faydalanarak çocuklara destek olmaya çalışıyoruz. Sevgiyle bayram kıyafeti dikiyoruz.”

“SEVGİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Nazan Akpak, “Kadıköy Belediyesi'nin yardım kampanyasından çok etkilendim. Arkadaşlarıma kıyafet dikme ve örme önerisinde bulundum. Arkadaşlarımın hepsi bu öneriyi sevgiyle kucakladı ve çalışmaya başladık. Çocukların kalbine dokunmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Gözyaşlarımızı dökmek yerine onlar için elimizin emeğini vermek ve göz nurumuzu dökmek için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Handan Sözen de şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi'nin başlattığı kampanya kapsamında hep birlikte bir şeyler üretmeye başladık. Özellikle çocuklar için giysiler örüyoruz ve kıyafetler dikiyoruz. Birlikte anlamlı bir çalışma yürütüyoruz.” 





 


ARŞİV