Sokak hayvanları vapura binemez mi?

Şehir Hatları'nın 8 Mart sabahı saat 09.15'te yapılması planlanan Kadıköy-Beşiktaş seferi, sokakta yaşayan bir köpek vapura bindiği gerekçesiyle yapılmadı. Şehir Hatları A.Ş. olayın detaylarıyla incelendiğini duyurdu

17 Mart 2023 - 13:25

İstanbul'da 8 Mart sabahı şehir hatları vapurunda sokak hayvanı krizi yaşandı. 09.15 Kadıköy-Beşiktaş vapur seferinin kaptanı, vapurda sahipsiz köpek olduğu gerekçesiyle seferi gerçekleştirmek istemedi. Vapurda anons yapıldı ve yolcuların inmesi istendi.

YOLCULAR KAPTANA TEPKİ GÖSTERDİ

Yolcuların tepkisi üzerine yetkililer tarafından şu anons yapıldı: “Gemideki sahipsiz köpek nedeniyle sefer alınamamaktadır. Gemimiz boş olarak hareket edecek, gemide yolcu kalmaması rica olunur.” Yolcular, köpeğin çipli olduğunu ve sürekli vapuru kullandığını belirterek kaptana tepki gösterdi. Vapurdan inmeyen vatandaşlar o anları kaydedip sosyal medya hesaplarından paylaştı. Saat 09.15'te yapılması planlanan sefer yapılamadı ve gemi sonraki sefer saatinde kalkış yaptı.

İBB İNCELEME BAŞLATTI

Tepki çeken olayla ilgili İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada “8 Mart 2023 tarihli 09.15 Kadıköy-Beşiktaş seferimiz, sokakta yaşayan ve zaman zaman da iskelelerimizde misafir ettiğimiz dört ayaklı dostumuzun vapura binmesinin ardından yaşanan gecikmeden dolayı 09.36'da gecikmeli olarak yapılmıştır. Öncelikle yaşanan gecikmeden dolayı özür diler, Hayvan Dostu Şehir Hatları politikamız gereği sürecin şirketimiz tarafından detayları ile tetkik edildiğini bilgilerinize sunarız.” denildi.

EVCİL HAYVANLARLA NASIL SEYAHAT EDİLİR?

İBB, geçtiğimiz yıl 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü’ne denk gelen yeni bir uygulamayı hayata geçirmiş, bir üst kurul oluşturarak toplu taşıma araçlarında evcil hayvanlarla birlikte seyahat edebilme şartlarını geliştirmişti. Evcil hayvanlarla birlikte yaşayan insanlar toplu taşımada hayvanlarla seyahat hakkını sık sık gündeme getirse de bugüne dek bu konuda bir adım atılmamıştı. Düzenlemeden önce özellikle köpeklerin toplu taşıma araçlarına binmesi mümkün olmuyordu.

Yapılan düzenlemeye göre İBB'ye bağlı metro, otobüs ve vapurlarda; rehber ve 5 kilodan hafif köpekler ile kediler gün boyu seyahat edebiliyor. 5 kilodan ağır köpekler ise 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışında kafessiz olarak yolculuk yapabiliyor. Köpeklere ağızlık ve tasma takılması, kedilerin ise özel çantalarda taşınması yeterli. Evcil kuş türleri ise kafeslerinde taşınmak şartıyla günün her saatinde seyahat edebiliyor.


ARŞİV