Sinema sektörü Sinematek'te buluştu

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi tarafından düzenlenen 'Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nın ikincisi 2-4 Haziran tarihleri arasında yapıldı

06 Haziran 2023 - 13:28

Sinema endüstrisi profesyonellerini bir araya getiren 'Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nın ikincisi 2-4 Haziran tarihleri arasında Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleşti. Üç gün süren buluşmada, paneller, söyleşiler ve atölyeler düzenlendi.

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Sinematek Günleri’nde sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyoneller buluştu. Sinamatek Günleri’nde senaryonun fikir sürecinden fon bulmaya, yönetmenin oyuncu seçiminden yapımcıların yeni dağıtım ve pazarlama stratejilerine kadar farklı başlıklar ele alındı.

OTURUMLAR, ATÖLYELER, SÖYLEŞİLER…

Organizatörlüğünü Sinema Adası’nın üstlendiği “II. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları” kapsamında aralarında “Dalgaları Aşmak”, “MUBI/Dijital Platformlarda Yeni Yönelimler”, “Bir Tuhaf Evlilik”, “O Karakter Benim!”, “Dizi Yaratım Süreci”, “Sinemada Görüntü Dili ve Estetiğin Yaratım Süreci” ve “Postta Hallederiz!” gibi konuşmaların da olduğu toplam 24 oturum, 3 atölye ve 3 genel katılımlı söyleşi düzenlendi. Hazar Ergüçlü, Onur Saylak, Derya Alabora, Doğu Demirkol, Selin Yeninci, Yamaç Okur, Ömer Özgüner, Deniz Şaşmaz Oflaz, Ceylan Özgün Özçelik gibi pek çok isim etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

 

SİNEMATEK/SİNEMA EVİ

Türkiye’de ve Fransa’da sinematek çalışmaları içinde görev almış Jak Şalom öncülüğünde, Kadıköy Belediyesi’nin çabaları ile kurulan Sinematek/Sinema Evi, Türk Sinematek Derneği’nin ülkemizin kültür hayatında oynadığı paha biçilmez rolü çağa uygun bir biçimde yeniden canlandırmayı, sinemayı sanat olarak değerlendiren izleyici için bir kültür merkezi işlevi görmeyi, sinema tartışmayı ve sinema üzerine söz üretmeyi amaçlayan faaliyetlerini, mimari projesiyle iki ödül kazanan Kadıköy’deki tarihî binasında sürdürüyor.

Dijital teknolojinin yükselişi ve ana akım sinemanın tekelci duruşu nedeniyle neredeyse yok olmakta olan beyazperdede film izleme deneyimini yaşatmayı amaçlayan Sinematek/Sinema Evi, 160 kişilik tam donanımlı Onat Kutlar Sinema Salonunda sinema sanatının seçkin örneklerini, sunumlar ve söyleşiler eşliğinde seyirciyle buluşturuyor.


ARŞİV