Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana

“Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde kahve meraklılarını bekliyor

14 Ocak 2016 - 14:53
Kahire, İstanbul, Viyana… Nil, Tuna, Boğaziçi… Sade, orta, şekerli… Koyu, acı, kaymaklı… Sabah, öğlen, akşam…  Tek başına, sevgiliyle, en çok da dostlarla... Bir küçük nezaket, bir sohbet, bir davet… Ayılma, uyanma, canlanma... Koşmaların yetişmelerin arasında bir iki yudumluk durma, zamanın amansız akışına bir ufak çomak sokma, bazen uzun uzun hüzünlü veya ümitli veya öylesine oturup bekleme... İşe güce, kedere keyfe eş: kahve... İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 7 Ocak tarihinde ziyarete açılan “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi,  kahvenin hayatın nasıl tam da ortasında var olduğunu, bu üç şehirdeki serüvenini, tarihi gelişimini, kültürel dinamikleri nasıl şekillendirdiğini ve günümüzdeki yansımalarını anlatan bir kültür projesi. Kahvenin bugününü, tarihinden gelen anlatımlarla aktaran ve İstanbul’u kahvenin yolculuğunda bir buluşma noktası olarak konumlayan projede Viyana, İstanbul ve Kahire’nin günlük yaşamında kahve ile kurulan yaşamsal ilişki tüm çarpıcılığıyla gözler önüne seriliyor.
Projeye hayat veren fotoğraf ve alıntılar, ayrıca “Üç Şehir Bir Kahve” kitabı ile bir araya getirildi. “Üç Şehir Bir Kahve” kitabına sergi süresince Milli Reasürans Sanat Galerisi’nden ulaşılabilecek.
Mehmet Kurukahveci Kültür Merkezi tarafından düzenlenen sergi süresince her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” adıyla düzenlenecek sohbetlerde de kahve tarihi ve kültürü konusunda uzman isimlerle interaktif söyleşiler gerçekleştirilecek. Sergi, 27 Şubat tarihine kadar devam edecek. Sergi hakkında daha fazla bilgi için http://www.3sehir1kahve.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ARŞİV