Satrançta Kadıköy rüzgârı

Kadıköy Satranç Merkezi öğrencileri katıldıkları turnuvalardan dereceyle döndü

24 Kasım 2016 - 15:50
Alper Kaan YURDAKUL
2013 Eylül’den bu yana hizmet veren, Anadolu Yakası’nın en büyük satranç kulüplerinden Kadıköy Satranç Merkezi, Kasım ayında yapılan birçok turnuvada aldığı dereceler ile göz doldurdu. Uluslararası kriterlere göre hazırlanmış ders içerikleri ile katılımcılara stratejik düşünme, plan kurma, karar alma, zamanı etkin kullanma gibi beceriler kazandıran kulübün Küçükler İl Birinciliği turnuvasına katılan bütün öğrencileri İstanbul Finali’nde yarışmaya hak kazandı.
EMRE 6 DA 6 YAPTI
Her yıl düzenlenen Küçükler İl Birinciliği turnuvasına Kadıköy Satranç Merkezi 10 öğrenciyle katıldı. Öğrencilerin tümü turnuvadan dereceyle döndü. Böylece Umut Atakişi ve Onur Kınsız’dan eğitim alan ve Küçükler İl Birinciliği turnuvasına katılan tüm ileri grup KSM öğrencileri, İstanbul Finali’nde yarışmaya hak kazandı. KSM öğrencilerinin turnuvadan aldıkları sonuçlar şöyle:
Kartal grubu 11 yaş kategorisinde KSM öğrencilerinden Emre Uras Delipınar 6’da 6 yaparak 1. olurken, Emre Pakiş 6.  olarak gruptan çıktı.
Ataşehir Grubu’nda ise 7 Yaş Genel’de Kutay Ulukan 3. olurken 10 Yaş Genel’de Altan Kaya 2., Mithat Ziya Çakıroğlu 8. oldu. 11 Yaş Genel’de de Umut Temizer 4., Umut Gültekin 5., Kuzey Yılmaz ise 8.olurken, 9 Yaş Kızlar’da ilk 2 sırayı KSM öğrencileri Defne Karabay ve Zeynep Alagöz paylaştı. Karabay 1.olurken Alagöz 2.sırada kendine yer buldu.

EN CENTİLMEN SPORCU
KSM öğrencilerinin başarıları yalnız Küçükler İl Birinciliği ile sınırlı değil. Kasım ayı içinde bir çok turnuvaya katılan öğrenciler, katıldıkları turnuvalarda büyük başarı elde ettiler:
KSM öğrencilerinden, Sanem Vural, 12-13 Kasım tarihlerinde düzenlenen Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası Üsküdar Gençler Grubu’nda Kızlar Kategorisinde 1. Genel kategoride ise 6. olurken, Umut Kaan Berberoğlu katıldığı ilk turnuva olan 5-6 Kasım tarihinde Ataşehir’de yapılan İstanbul 10 Kasım Atatürk Turnuvası’nda açık kategoride 5 turda 3 puan alarak 16. oldu ve “en minik ve en centilmen sporcu” ödülünü aldı. Umut Temizer, 5-6 Kasım tarihinde Kartal’da yapılan V. Atatürk Kupası Açık Satranç Turnuvası’nda 6., yetişkin grubu kursiyerlerinden Kamil Gün de 12-13 Kasım tarihinde Maltepe’de yapılan İstanbul 10 Kasım Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’nda 6. Oldu.


 

ARŞİV