Sanatçıların kolektif tasarım alanı: Potka

Rasimpaşa’da iki kadın sanatçı tarafından açılan Potka Store’da hem atölye düzenleniyor hem de tasarım ürünlerin satışı yapılıyor

29 Şubat 2024 - 23:50

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünden arkadaş olan Kayra Artuç ve Cansu Erdem, Rasimpaşa Mahallesi Celal Muhtar Sokak’taki Potka Store Studio’da tasarımlarını sunuyor. Kayra Artuç’un çini , Cansu Erdem’in halı kilim ve dokuma tasarımlarının yer aldığı stüdyoda ayrıca kendileri dışında 10 sanatçı ve markanın ürünleri de yer alıyor. ‘Potka’ Cansu Erdem’in 4 yıl önce hayata geçirdiği kendi markası ‘Studio Potato’ ve ortağı Kayra’nın isminin birleşiminden doğuyor. 

EL YAPIMI TASARIMLAR

Artuç, Potka’nın hikayesi için, “Geçen sene tasarımlarımızı sunabileceğimiz bir alana ihtiyaç duyduk ve Cansu ile birlikte yapabilir miyiz diye düşündük, çünkü sanatçı olarak kendimize bir alan bulmakta zorlanıyoruz. Muhtemelen başka sanatçılar da bu durumu yaşıyor, o yüzden daha kollektif bir alan oluşturmak istedik” diyor. Beraber çalışabilecekleri fikirlerine uygun sanatçılarla buluştuklarını söyleyen Artuç, “Cansu ve benimle birlikte toplamda 12 marka ve sanatçıyız, hepimizin ortak özelliği ise ortak çerçeveden bakabilmemiz” şeklinde konuşuyor. Atölyede üretilen her ürünün yavaş üretim olduğunu vurgulayan Artuç, “Buradaki ürünler el yapımı, seri üretime geçmemiş, tek veya birkaç adet olan tasarımlar. Bu yüzden çalıştığımız marka ve sanatçılar da bu tarzda bizim gibi düşünen kişiler. Herkes üretimini kendi yapıyor veya çok küçük adetlerde yaptırıyor böylece daha özgün ve tasarımsal ürünler ortaya çıkıyor.” diyor. Potka’nın en büyük hedefi ise atıksız ve geri dönüşüme önem veren, yavaş üretimle hem işlevsel hem de sanatsal ürünler yapabilmek. 

 

HERKESİN KATILABİLECEĞİ ATÖLYELER 

Potka’da aylık olarak çini boyama, geleneksel dokuma ve nakış tekniği olan punch, polimer kilden küpe yapımı, aromaterapi parfüm ve mum yapımı gibi herkesin keyif alabileceği üç saatlik atölyeler düzenleniyor. 

Atölye takvimini hem instagram hesabından hem de dükkân kapısına asılan posterden takip edebilir ve kaydolabilirsiniz. 



 


ARŞİV