Şair ve tiyatrocuya veda

Devlet Tiyatroları sanatçısı Sevinç Aktansel ve Türk edebiyatının 1980 kuşağı şairlerinden Seyhan Erözçelik'i kaybettik...

06 Eylül 2011 - 11:09

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de iki önemli ismi kaybettik. Şair Seyhan Erözçelik ile oyuncu Sevinç Aktansel’i yitirdik.
Kadıköy maarif mezunu şair Şair Seyhan Erözçelik, 24 Ağustos'ta geçirdiği beyin kanamasına bağlı olarak hayatını kaybetti. 49 yaşında vefat eden Erözçelik için Emirgan Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törene, eski eşi Alayça Gönülalan, kızı Esma Sare Erözçelik, ağabeyi Noyan Erözçelik, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, yönetmen Derviş Zaim ile sanat dünyasından çok sayıda seveni katıldı. Yalçınkaya, Bartınlı çok önemli bir edebiyatçıyı kaybediklerini belirterek, "Seyhan'ın acı kaybı hepimizi oldukça üzdü. Gerçekten çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Özellikle çocukluğumuzda da komşuluk ilişkileri içinde olduğumuz bir insandı. Dolayısıyla böyle gencecik aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü. Ayrıca sanat camiası da çok önemli bir değerini kaybetti ama bugün bir kez daha gördüm ki, Seyhan'ı sanat camiası ve sevenleri yalnız bırakmadı" diye konuştu.
Erözçelik'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.


KADIKÖY'DE VEFAT ETTİ

Türk tiyatrosunun başarılı ismi Sevinç Aktansel de Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı nedeniyle Kadıköy'de kaldığı bakımevinde 26 Ağustos'ta yaşama veda etti. Devlet Tiyatroları sanatçısı ve oyuncu Sevinç Aktansel Çetinok için Üsküdar'daki İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi. Sanatçının fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösteriminin yapıldığı törende konuşan Çetinok'un oğlu Cem Çetinok, annesinin geçirdiği hastalıkla çok mücadele ettiğini ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Kadir Gecesi'nde doğmuş, ölümü de Kadir Gecesi'nde oldu. Nur içinde yatsın. Tüm ALS hastaları da inşallah kurtulur” diye konuştu. Oyuncu Emin Olcay da Çetinok'u uzun yıllardır tanığını belirterek, “Seni asla unutmayacağız. Nur içinde yat. Bu dünyadan çok cesur, temiz ve güzel bir yürek geçti. Seni her zaman hatırlayacağız” dedi. Törene; Kenan Işık, Sumru Yavrucuk, Tülin Oral, Ali Sürmeli, Murat Karasu, Şahin Ergüney, Ayten Uncuoğlu, Hakan Boyav ve Yüksel Arıcı ve orkestra şefi Gürer Aykal'ın da aralarında bulunduğu sanat camiasından çok sayıda meslektaşı katıldı. Tiyatrocunun cenazesi, Üsküdar Abdullah Ağa Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına müteakip götürüldüğü Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.


ARŞİV