Ramazan'a özel meddah sahnede

İstanbul’un geleneksel eğlencesi İBB Şehir Tiyatroları’nda; meddah ve ortaoyunu başlıyor

13 Mart 2024 - 11:52

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, geleneksel Türk tiyatrosunun örneklerini İstanbul seyircisiyle buluşturuyor. Eğlence geleneğinde özel bir yeri olan geleneksel tiyatronun örneklerinden meddah ve ortaoyunu, bu türün karakteristik özellikleri korunarak sahneye taşınıyor. 

Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği ve meddah rolüyle sahnede olduğu “Vakitlerden Bir Vakit” saat 18.00’de ve Nihat Alpteki’nin yönettiği “Ödüllü” isimli ortaoyunu saat 20.30’da, 11 Mart 2024 Pazartesi günü Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Oyunlar,  18, 25 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde, Müze Gazhane Meydan Sahne’de aynı saatlerde sahnelenmeye devam edecek.  

24 YIL SONRA BİR İLK

İBB Şehir Tiyatroları’nda son olarak, Kenan Işık ve Haşmet Zeybek yönetiminde 1998-1999 sezonunda “Fotoğrafçı” isimli orta oyunu seyirciyle buluşmuştu. Kavuklu rolünde Feridun Karakaya’nın sahneye çıktığı oyunda, tiyatromuzun duayen oyuncuları rol almıştı. 24 yıllık bir aradan sonra geleneksel Türk tiyatrosunun iki önemli formunu temsilen iki gösteri birlikte seyirciyle buluşuyor. 


 


ARŞİV