Plaklar Barış Manço anısına dönüyor

Türkiye'nin en geniş katılımlı analog müzik buluşması Kadıköy Plak Günleri, Kadıköy Belediyesi’nin bahçesinde dün başladı. Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte plaklar Barış Manço anısına dönüyor. Plak günleri, tüm gün sürecek çeşitli etkinliklerin ardından bu akşam "Barış Manço Anma Konseri 2023" konseri ile son bulacak.

17 Eylül 2023 - 12:26

 

Kadıköy Belediyesi, bu yıl da İstanbul’un en önemli plak dükkânlarını, plak koleksiyonerleriyle ve müdavimleriyle buluşturmaya devam ediyor. Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpapaşa’daki merkez binasının bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik dün başladı. Plak severlerin pek çok eski ve yeni plağa erişim imkânı bulabildiği etkinliğin ilk gününde konserler, söyleşiler, imza günleri ve DJ performansları yer aldı. İstanbul'un en önemli 44 plak dükkanının stand açtığı etkinliğin ilk gününde stantları ziyaret edenlerin arasında ünlü şef Somer Sivrioğlu, Baba Zula’nın kurucu üyelerinden Murat Ertel, müzik yazarı ve tarihçisi Murat Meriç, Moğallar grubunun efsanelerinden Taner Öngür gibi birçok isim de vardı.

BARIŞ MANÇO SERGİSİ

Etkinliğin ilk gününde ayrıca Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri de Barış Manço adına şarkılar seslendirdi. Ayrıca etkinlik alanında 10 farklı illüstratörün hazırladığı Barış Manço şarkılarının isimlerini taşıyan eserlerden oluşan bir sergi de yer aldı. “Nasıl Anlatsam Bilemiyorum” adlı Barış Manço Sergisi, iki gün boyunca müzik severlerin ziyaretine açık olmaya devam edecek. 

Kadıköy Plak Günleri’nin son gününde de DJ performansları devam ederken saat 20.00’de Cahit Berkay, Emrah Karaca ve Deniz Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldığı “Barış Manço 2023 Anma Konseri” yapılacak. Kadıköy Plak Günleri, cumartesi ve pazar günleri saat 12.00-22.00 saatleri arası ziyarete açık olacak.

"GEÇMİŞLE GELECEĞİ BULUŞTURUYORUZ"

Etkinliğin ilk gününe katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Her gün yeni bir etkinlikle Kadıköylünün, İstanbullunun karşısına çıkıyoruz. Bu sene temamız Barış Manço. 7'sini düzenliyoruz. Her yıl bir sanatçımızın anısına ve onun temasıyla plak günlerini düzenliyoruz. İstanbul'un neredeyse tüm plakçıları burada. Onlarla birlikte plağı hem yeni nesile tanıtıyoruz hem de geçmişi gelecekle buluşturuyoruz” dedi.

İlk günkü etkinliğe ünlü şef Somer Sivrioğlu, müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç, Zen ve Babazula gruplarının kurucularından Murat Ertel ve Metin Kahraman da katıldı. 

BUGÜN SON GÜN

Kadıköy Plak günleri bugün de çeşitli söyleşiler, imza günleri ve DJ performansları ile devam edecek. Plak günleri, akşam saatlerinde de "Barış Manço Anma Konseri 2023" konseri ile son bulacak.


ARŞİV