Çocuklar doyasıya eğlendi

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Sokak Oyunları Şenliği”nde bir araya gelen çocuklar günümüzün unutulmaya yüz tutmuş oyunlarını oynadı

14 Nisan 2016 - 14:24

Tabletleri, bilgisayarları bir kenara bırakan çocuklar, güneşli bir hafta sonunda aileleriyle Kadıköy Belediyesi’nin yolunu tuttu. Belediyenin yemyeşil çimlerle kaplı bahçesinde düzenlenen “Sokak Oyunları Şenliği”nde oyunlar oynayan çocuklar kuş cıvıltılarıyla dolu ağaçlar altında güzel bir gün geçirdi. Çocukların oyunlarına zaman zaman anne babaların da katıldığı gözlendi.

ÇOCUKLARA SÜRPRİZ
Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 10 Nisan Cumartesi günü Kadıköy Belediye Başkanlığı Bahçesi’nde kurduğu oyun alanında, çocuklara günümüzde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını oynama fırsatı verdi.
Pek çoğu ilk defa oynadığı oyunları çok beğendiğini söylerken, güneşli bir günde çocuklar ve aileler keyifli bir cumartesi geçirdi.  14.00 – 17.00 arasında devam eden oyun programında ne yoktu ki… Çocuklar; Twister, Seksek, Mendil Kapmaca, Aç Kapıyı Bezirgân Başı, Yakartop, İp atlama, Köşe kapmaca, Halat çekme oyunu, Körebe, Yağ Satarım Bal Satarım, Ebe Sobe Bir İki Üç, Tek Kale Futbol Maçı, Voleybol, Kedi-Fare Oyunu, Kutu Kutu Pense, Çivili Futbol oyunu gibi çocukluğumuza dair en güzel anılarımızın yer aldığı, geçmişten günümüze sokak oyunlarını hep birlikte oynama fırsatı buldu.
Oyunlara zaman zaman aileler de katıldı. Anne babalar unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla çocukluk yıllarına gitti.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Sek sek, çuval yarışı oynadığını, çok eğlendiğini söyleyen Nisanur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kadıköy Belediyesi’nin kendileri için çocuk oyunları şenliği düzenlemesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Çocuk oyunları şenliğinde çocuklarıyla birlikte eğlendiğini söyleyen Ebru Hanım, “Çocukken ip atlardık, sek sek oynardık, saklambaç oynardık, buradaki oyunları oynardık. Şimdi çocuklarımızın bu oyunları oynayabileceği ortam yok maalesef. Çocukluğumuza döndük burada. Bu etkinliklerin daha sık olmasını istiyoruz” diyerek çocuk oyunları şenliğini düzenleyen Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti. Nehir ise ip atladığını, ilk defa çuval yarışı oyunu oynadığını ve çok sevdiğini anlattı.
Tüm aileyle çocuk oyunları şenliğine geldiklerini söyleyen Aydın Altun, çocukluğunda oynadığı oyunların yeraldığı etkinlikte çocukluğunu tekrar yaşadığını belirterek, günümüzde çocukların sokaklarda, mahallede doyasıya oynama imkanı bulamadığını, dijital oyuncaklarla zaman geçirdiğini ifade etti.
Ecrin ise çok mutlu olduğunu, çok eğlendiğini söyledi. Kadıköy Belediyesi’nden çocuk oyunları şenliğini daha sık düzenlenmesini istedi. Kerimcan ise ilk kez ip çekmece oyunu oynadığını söyledi. Çok eğlendiğini söyleyen Seher ise çuval yarışını çok sevdiğini belirtti, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.


BAYRAM EĞLENCESİ SÜRÜYOR
Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için dolu dolu bir program hazırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı kapsamında 17 Nisan Pazar günü Sahrayıcedit Mahallesi 23 Nisan Parkı’nda 14.00 – 17.00 saatleri arasında “Sokak Oyunları Şenliği” düzenlenecek.
22 Nisan Cuma günü “Çocuklarımızla Bakım Evimizdeki Hayvanlarımızı Buluşturuyoruz” temalı Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’ne 12.00’de ziyaret düzenlenecek.
23 – 24 Nisan Cumartesi ve Pazar günleri Özgürlük Parkı’nda 11.00 – 18.00 arasında “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlenecek. Çocuklar burada; Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel aktiviteler gerçekleştirecek, Uçan Masallar, Uçurtma ve Masal Festivaline katılacak. Kukla Tiyatro Gösterileri, Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Takımı (BAK) Eşini Bul Oyunu, Empati Sahnesi, Engineering For Kids ile Mühendislik Atölyeleri, Maskot Bando ve sürpriz hediyelerle çocuklar eğlenceli bir gün geçirecek.  23 Nisan Cumartesi günü Kadıköy İskele Meydanı Tören Alanı’nda 14.00’te Çocuk Gözüyle Barış Resim Yarışması Ödül Töreni gerçekleşecek.
24 Nisan Pazar günü bu defa Rasimpaşa Mahallesi Duatepe Sokak ile Hasanpaşa Mahallesi Yeni Duygu Sokak’ta 14.00 – 17.00 saatleri arasında “Sokak Oyunları Şenliği” düzenlenecek.

 
Etiketler; 23nisan

ARŞİV