Üniversite öğrencileri için anlamlı kampanya

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, üniversitelerde öğrencilerin elde ettiği kazanımları ön plana çıkarmayı amaçladığı #HakkınVar kampanyasını hayata geçirdi

26 Ocak 2022 - 12:37

2018 yılından beri ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü ile birlikte, hak savunucularının desteklenmesi ve buna bağlı çeşitli destek mekanizmalarının yaratılması için çalışan Sivil Alan Araştırmaları Derneği, üniversitelerde öğrencilerin elde ettiği kazanımları ön plana çıkarmayı amaçlayan #HakkınVar isimli video kampanyası hayata geçirdi.

Ucuz ve sağlıklı yemek hakkında yurt problemlerine, kulüpleşmeden disiplin cezalarına kadar birçok konuya değinilen kampanyanın her bir videosunda farklı bir konu ele alınıyor.

12 BAŞLIK, 12 VİDEO

Kampüslerde Şiddetsiz Protesto Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Özel Hayatının Gizliliği Hakkı Vardır!, Üniversitelerde CTS’lere Başvuru Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Kulüplerde Örgütlenme Hakkı Vardır!, Disiplin Cezalarına Karşı Öğrencilerin İtiraz Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Barınma Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Ucuz ve Sağlıklı Beslenme Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Kampüslerde Yeşil Alan Hakkı Vardır!, Öğrencilerin Özgür ve Bilimsel Eğitim Hakkı Vardır!, Mahsup Öğrencilerin Öğrenim Hakkı Vardır!, Kampüslerde Anadilde Konuşma Hakkı Vardır!, Üniversite Harcamalarına Dair Bilgi Edinme Hakkı Vardır! Başlıkları altında yayınlanan videolara YouTube platformu üzerindne ulaşmak mümkün.

Kampüslerde öğrencilerin karşılaştığı ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlüklerinin ihlali, toplumsal cinsiyet temelli eşitsizlikler, ekonomik ve sosyal anlamda uğradıkları ayrımcılıklar ile kampüsteki yeşil alan tahribatı meselelerine karşı öğrencilerin direnişini ve mücadelesini vurgulamak için hazırlanan video kampanyasının ilkinde, “Kampüslerde Şiddetsiz Protesto Haktır!” diyerek, İTÜ’lü öğrencilerin direnişine yer veriliyor.

SİVİL ALAN ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ

Sivil Alan Araştırmaları Derneği, 2018 senesinden beri ifade, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü ile birlikte, hak savunucularının desteklenmesi ve buna bağlı çeşitli destek mekanizmalarının yaratılması için çalışıyor. Dernek, kampüsleri ve öğrenci aktivizmini sivil alanın bir parçası olarak görüyor, bu alandaki hak ihlallerini görünür kılma ve bu ihlallere maruz kalmış öğrencilerle dayanışma amacı taşıyor. Türkiye çapındaki üniversitelerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin haberleri güncel olarak yaygınlaştırmak ve kamuoyu yaratmak için bir öğrenci ağı oluşturulmasına öncülük etme çabasında olan dernek, bunu yaparken hak ihlaline maruz kalmış öğrencilerle hukuki destek mekanizmaları oluşturmaya çalışıyor.

Videolara aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://sivilalanarastirmalari.org.tr/2022/01/17/hakkinvar-video-kampanyasi/


ARŞİV