Üniversite gençliği temsilcisini seçti

Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’nda 3,5 Milyon öğrenicinin temsili görevi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu’na verildi.

05 Ocak 2012 - 13:11

Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’nda 3,5 Milyon öğrenicinin temsili görevi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu’na verildi.

Ulusal Öğrenci Konseyi Genel Kurulu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde düzenlendi. Genel Kurul’da 2011-2013 dönemi konsey başkanı olarak Nihat Buğra Ağaoğlu seçildi. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı da olan Ağaoğlu, önceki yıllarda Ulusal Öğrenci Konseyi'nde üst düzey kademelerde görev alan tecrübeli bir isim. Marmara Üniversitesi Tıbbı Biyoloji ve Genetik Doktora öğrencisi olan 26 yaşındaki Ağaoğlu’nun uluslararası yayınlarda makaleleri ve sunumları bulunuyor. Ağaoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Yeni dönemde Ulusal Öğrenci Konseyi’nin projeleri ile her konuda öğrencilerin yanında olacağım” dedi.
 
ULUSAL KONSEYİ SEMBOLİK OLMAYACAK
 
163 yüksek öğretim biriminden 132 öğrenci konseyi başkanının yer aldığı Ulusal Öğrenci Konseyi seçimleri, bu yıl en yüksek katılım oranıyla gerçekleştirildi. Oy çoğunluğu ile Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu’nun başkanlığa seçildiği genel kurulda, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli ise Başkan Yardımcısı olarak yeni dönemde yönetim kurulunda faaliyet gösterecek.
Yeni döneme ses getirecek proje ve etkinliklerle hazırlanan Ulusal Öğrenci Konseyi, Ağaoğlu başkanlığında öğrencilerin haklarını ve ödevlerini savunmak aynı zamanda daha sosyal, daha akademik ortamlarda yer almalarını sağlamak için çalışmalar gerçekleştirecek. Ulusal Öğrenci Konseyi’nin sembolik bir kurum olmaktan çıkacağını ifade eden Ağaoğlu, öğrencilerin gözünde sembolikleşmekten ziyade, çözüme yönelik uygulamalarla daima öğrencinin yanında olmaya çalışacağını söyledi.
Yeni dönemde konsey yurt içinde ve yurt dışında öğrencilerin faydalanacağı platformlar oluşturmaya yönelik atımlar yapacak. Özellikle yurt dışı etkinlikleriyle öğrencilerin önüne yeni fırsatlar sunmaya oldukça önem vereceklerini belirten Ağaoğlu, “Sanatsal ve kültürel projelerle kültürüne, tarihine bağlı olan; güncel yaşantısı ve akademik yaşantısıyla daha aktif bireyler hedefleyen Ulusal Öğrenci Konseyi’nin bu yelpazede yeni sloganlarından biri de ‘Gençlik Medeniyeti’. Gençlik Medeniyeti, yeni dönemde Ulusal Öğrenci Konseyi'nin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak öğrencilerle birlikte gerçekleştirilmeye çalışılacak” diye konuştu.
 
KONSEY YENİDEN YAPILANDIRILDI
 
Ulusal Öğrenci Konseyi'nin yeni dönemde Genel Sekreteri Doğuş Üniversitesi'nden Ömer Furkan Alpay, Saymanlık görevini Turgut Özal Üniversitesi’nden Taha Emre Saka, eğitim çalışmalarını Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Zübeyir Ömer Karakaya yürütecek. Galatasaray Üniversitesi Konsey Başkanı Taygun Öngören ise Dış İlişkiler Sorumlusu oldu. Sağlık, kültür, spor alanındaki çalışmaları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Çakar yürütecek. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Savaş Çalışır ise çalışma gruplarından sorumlu. Konseyi'nin Denetleme Kurulu Başkanı ise Ankara Üniversitesi'nden Çağatay Zencirlioğlu. 
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV