Nazım 114 yaşında!

15 Ocak’ta doğum günü olan dünya şairi Nazım Hikmet Ran, çocukluğunun geçtiği Kadıköy’de etkinliklerle anılıyor

14 Ocak 2016 - 14:47

Doğum tarihi: 15 Ocak 1902
Doğum yeri: Kadıköy


Tabii ki dünya şairi Nazım Hikmet Ran’dan bahsediyoruz. Usta, bu yıl da doğum gününde unutulmuyor. Kadıköy Belediyesi iki etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bunlardan ilki tam da şairin doğum gününde yani 15 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilecek “Nazım Hikmet 114 yaşında” etkinliği. Sanat yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün yaptığı gecede Didem ve Sinem Balık kardeşler Nazım şarkıları seslendirecekler. Saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki etkinlik ücretsiz ve herkese açık.
Bir diğer etkinlik ise yine aynı gün Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tiyatro Simurg’un sahneye koyduğu “Nazım Ormanında Gündüz Gece” oyununu Mehmet Esatoğlu yazdı ve yönetti. Oyun bir yanıyla ülkemizin 1900’lerde yaşadığı büyük geçiş sürecini, öte yandan da şair Nazım Hikmet’in yaşam serüvenini ele alıyor. Saat 20.30’da başlayacak oyunun bilet fiyatları: Tam 30 TL, Öğrenci 25 TL
“SOKAKTA BULUŞUYORUZ”
Geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Cemal Süreya Sokağı’nı şairin dizeleriyle donatmıştı. 9 Ocak’ta 26. ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılan şairin sevenleri, sokakta bir buluşma düzenliyor. 16 Ocak Cumartesi saat 14.00’teki buluşmayla ilgili facebook grubundan şöyle bir çağrı yapıldı: “Cemal Süreya’nın tüm sevenlerini Kadıköy, Cemal Süreya Sokak’ta şairi anmaya çağırıyoruz. Sevda Sözleri’ni alın, Cemal Süreya dizelerinin gölgesi altında buluşalım.

ARŞİV