Müzisyen Erol’un zaferi

3 yıl önce polisin darp ettiği müzisyen Gülşah Erol, hukuk mücadelesini kazandı

24 Haziran 2020 - 15:25

Bundan 3 yıl önce, 2 Ağustos 2017 Tarihinde, İstanbul Kadıköy Metrosunda görevli polis memurları tarafından şiddet gören ve enstrümanı kırılan çellist Gülşah Erol’un 3 senelik dava süreci sonuçlandı.

 Sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Maruz kaldığım tehditlere rağmen kendimi müdafaa ettim. Davaya lehimde tanıklık eden kişilere minnettarlığımı sunuyorum” diyerek, dava sonucunu paylaştı. Avukat açıklamasına göre; polisler, “mala zarar verme” suçundan ceza alırken, Erol hakkında açılan “kamu görevlisine hakaret” suçundan beraat etti. Polislerin cezanın kaldırılması için bir üst mahkemeye yaptıkları itirazlar da reddedildi.

“ENSTRÜMANIMI BOMBA İLAN ETTİLER”

İki polis tarafından darp edilen ve çellosu kırılan Gülşah Erol’un, olayı sosyal medyadan duyurmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Erol’un memurlardan birinin boğazını sıktığını ve hakaret ettiğini öne sürmüştü. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede Gülşah Erol ve iki polis hem müşteki hem de sanık sıfatı ile yer almıştı. Erol hakkında üç suçtan dolayı 11,5 yıla kadar hapsi istenmişti.


ARŞİV