Muhtelif Mekân'ın muhtelif lezzetleri

Kadıköy, vejetaryen ve veganları ağırlamaya devam ediyor.

21 Ocak 2016 - 18:07
Aysel KILIÇ
Kadıköy, vejetaryen ve veganları ağırlamaya devam ediyor. Rasimpaşa’da açılan “Muhtelif Mekan” seçici olanlar için alternatif bir yer. Burası, et ve hayvansal ürünler tüketmeyenler için ideal. “Muhtelif Mekân” ismi gibi muhtelif bir menü sunuyor. Sait Faik Abasıyanık’ın “Bir insanı sevmekle başlar her şey” sözünün alıntılandığı menü oldukça çeşitli. Bir birinden lezzetli sıcacık kış çorbaları, vegan içli köfte, kurutulmuş dolma, fellah köftesi, vegan tahinli başta olmak üzere çeşit çeşit kurabiyeler, kekler,sebzeli lavaş tost, hayvansal gıda tüketmeyenler için vazgeçilmeyecek türden. Kurabiyeler gibi yemekler de ev yapımı. ”Yemeklerimiz Müşerref annenin elinden çıkıyor” diyor kafenin genç sahibi.
Eylem İkizler, İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan mezun. Yakın zamanda vejetaryen olmuş:” Vejetaryen olmayanların vejetaryen ve vegan kafeler açmasını etik bulmuyorum. Ne zaman vegan olursam o zaman bu kafe de tamamen vegan olacak.”  İkizler vejetaryen olmaya nasıl karar verdiğini de anlatıyor: “İki kedim var. Onları sahiplendikten sonra hayvanlara olan hassasiyetim daha da arttı. Vejetaryen olmam tamamen hayvanlarla olan bu ilişkimle ilgili.”

MUHTELİF TABAKTA YOK YOK
Muhtelif’in ana yemekleri bir annenin elinden çıkıyor:  “Bu leziz yemekleri Müşerref annemiz kendi mutfağında yapıyor. Kullandığı ürünler de organik. Çünkü ürünleri doğduğu topraklar olan Elazığ ve Antep’teki bahçelerden, tarlalardan getirtiyor.” Muhtelif’ten çıkan yemeklerin fiyatları da oldukça uygun. İçli köfte porsiyonu  (4 tane) 10 TL. Vegan olanlara salatayla ikram ediliyor, vegan olmayanlar dilerlerse yanına yoğurtlu sosu tercih edebilir. Fellah köftesinin fiyatı 12 TL, kurutulmuş dolmanınsa 14 TL. Yemeklerden en çeşitlisi ve en ekonomik olanıysa, kafenin ismini taşıyan “Muhtelif Tabak” Bu tabakta yok yok. O gün çıkan tüm yemek çeşitleri, pastalar, salatalar, poğaçalar, meyveler, tatlılar bu tabağın içinde sunuluyor. Muhtelif Tabak 15 TL.
Burada kahvaltı keyfi de yapabilirsiniz.  Tek kişilik kahvaltı 18, çift kişilikse 30 TL. Burada yemek yemek zorunda da değilsiniz. Muhtelif Mekan’ın 20 çeşit bitki çayı ve birbirinden güzel kahveleri de var.  Cam demlikle gelen bitki çayları 6 TL iken, kahve fiyatlarıysa 5- 7 TL arası değişiyor.

HER YÖNÜYLE HAYVAN DOSTU
Muhtelif Mekân, her yönüyle hayvan dostu. Şu günlerde, kafesinde iki kediyi misafir eden Eylem İkizler, sokaktaki diğer hayvanları da unutmamış: “Sokakta kalmış hayvanların barınma ve mama ihtiyaçlarının çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” Hayvan dostu tasarımlarıyla EZZA ürünleri de kafenin duvarında sergilenmiş. İsteyen defter, bez çanta ya da çantada mama taşıma kabı satın alarak, sokak hayvanlarına destek olabiliyor. Muhtelif Mekan’nın bir de kitaplığı var.  Dileyenler raflardaki kitaplardan alıp okuyabilir.  Buranın renkli bir bölümü de asma katı. Bu katta atölyeler yapılıyor. Takı atölyesi bunlardan biri. Atölyeden çıkan birbirinden güzel bu takıları isteyenler satın alarak atölyeye katkı sunabilir.
Muhtelif Mekan, Karakolhane Caddesi, Feritbey Sokak, 18 numarada.

 

ARŞİV