MARMARA'NIN GİZLİ BAHÇESİ

Avrupa'nın 2. büyük su basar ormanı olan Acarlar Longozu, korunma ve tanıtım atağına kalktı...

29 Eylül 2011 - 16:03

İstanbul'dan sadece birkaç saat uzaklıktaki Sakarya, sahip olduğu güzellikler ile doğa turizminin yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Ferizli ilçesindeki Acarlar Longozu, Nalköy, Sarıahmetler ve Gürpınar köylerini kapsayan bir turizm hamlesi başlattı.

“Kırsal Turizm Merkezi Oluşum Çalışmaları Projesi”nin amacı kırsal turizm altyapısını oluşturarak doğal güzellikler, tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtılması yoluyla bölgeyi kırsal turizmin vazgeçilmez noktalarından bir mekân haline getirilmesi... Yerel halka ek gelir kaynakları yaratarak ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak da bir başka hedef... Geçtiğimiz günlerde bölgeye, Gazete Kadıköy'ün de katıldığı bir tanıtım gezisi düzenlendi. Gezide, bölgenin doğal ve tarihi güzellikleri ziyaret edildi.
 
YERYÜZÜNDEKİ CENNET
 
Sakarya nehrinin Karadeniz’e ulaştığı kısmın yakınlarında yer alan Acarlar Longozu'nda 243 kuş ve 2300 bitki 150’den fazla ağaç türü bulunuyor ki bunların arasında su menekşesi, göl lalesi gibi ender türler dikkat çekiyor. 12 kilometre uzunluğa ve 1.5 kilometre genişliğindeki Acarlar, tüm bu özellikleriyle 1998’de Birinci Derece Doğal Sit Alanı ilan edilerek koruma altına alındı. Kuşların göç yolu üzerinde yer alan Longoz’da, deniz bisikleti/tekne ile dişbudak, kızılağaç, karaağaç, söğüt ve kavak ağaçları arasında, kuş cıvıltılarını dinleyerek, nilüferlerin su üzerindeki muhteşem görüntüsü gibi gerçeküstü güzelliklere şahitlik edebilirsiniz.
 
 
Yazı ve fotoğraflar: Gökçe UYGUN

ARŞİV