"Korkma, sen insansın"

Çocuk Sanat Merkezi bateri eğitmeni Hakan Çetinkaya, down sendromuna dikkat çekmek amacıyla “Korkma, sen insan” isimli şarkıya imza attı

11 Mayıs 2023 - 11:45

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi bateri eğitmeni Hakan Çetinkaya, down sendromuna dikkat çekmek, down sendromu hakkında farkındalık yaratmak ve sendromu  araştırmaya yönlendirmek amacıyla “Korkma, sen insan” isimli bir şarkı yaptı.

“9 yaşından bu yana müzikle ilgileniyorum. Hayatımın ana başlığı hep müzik oldu. Usta çırak ilişkisi ile yetiştim.” diyen Çetinkaya, şarkının öyküsünü şöyle anlattı: “İstanbul Zihin Farklı Bireyler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nda (İZEV) 10 yıldır gönüllü olarak ritim eğitmenliği yapıyorum. Özel çocuklarla, dezavantajlı çocuklarla çalışıyorum. Nerede bir çocuk kendimi orada buluyorum. İZEV'deki çocuklarla uzun yıllardır kurduğum bağın sonunda bu şarkı ortaya çıktı. Şarkının sözlerini onların korkularından yola çıkarak yazdım. Sözlerini aslında onlar yazdı. Ben sadece müziğini yaptım desem doğru olur. Down sendromluların korkuları farklı. Çocuklardan biri kediyi ve köpeği sevmeyen insanlardan korkarım demişti.”

Down sendromluların daha görünür olması, yaşadıkları sorunların bilinmesi amacıyla yola çıkan şarkı, Kalan Müzik'ten çıktı.

“HERKES BİR ŞEYLER ALABİLİR”

Çetinkaya, “Şarkının klibine Cansu Fırıncı, Gülgün Nural, Asena Akan, Eda Karaytuğ, Melih Bora ve Bulut Buldu destek veren isimler arasında. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, bana ve şarkıya sahip çıktı, destek verdi. Bu çok kıymetli. Çocuk Sanat Merkezi  konserlerinde bu şarkıyı çocuklarla birlikte seslendireceğiz. Herkes bu şarkıdan bir şeyler alabilir. Kapsayıcılığı olan bir şarkı.” ifadelerini kullandı.

Korkma, sen insansın

Korkma bugün karanlığın yakınlığından
İçini serinleten yağmurun uzaklığından
Çocukken dinlediğin kara ormandan
Birden görünce güneşi aşık olmaktan…


ARŞİV