Kadınlar için "Birlikte daha güçlüyüz" dediler

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” protokolü imzalandı

28 Kasım 2022 - 15:16

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) “Birlikte daha güçlüyüz” düşüncesinden hareketle el ele verdi, “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi için işbirliği yaptı. Proje, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile TKDF Başkanı Canan Güllü'nün Fenerbahçe Khalkendon'da 26 Kasım Cumartesi günkü buluşmada, işbirliği protokolüne attığı imzalarla Kadıköy'de hayata geçti.

İmza töreninde Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Gül Coşkun, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın eşi Rojvan Odabaşı, Kadıköy Belediyesi kadın meclis üyeleri, Kadıköy’ün kadın muhtarları da yer aldı.

Kadına yönelik şiddetin tamamen önlenmesini hedefleyen “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” projesi, kadınların şiddete uğradıktan sonra ya da şiddet öncesinde nerelere başvuracakları, nasıl yardım alacakları konusunda uzman kişilerden destek almaları için yürütülüyor. İmzalanan protokolle, Kadıköy Belediyesi çalışanları ile Kadıköylülerin şiddet ve istismar durumunda ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına daha kolay ulaşmalarının sağlanması amaçlanıyor. Projeyi, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile TKDF birlikte yürütecek.

 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİNİLMESİ BİZİ BAĞLAMIYOR"

İmza töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy'ün, kadın hareketinde ve kadının olduğu her oluşumda birkaç adım önde olduğunu söyledi. Odabaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim dileğim bu protokol hiç uygulanmasın. Kadıköy'de tek bir telefon çalmasın. Türkiye'nin hiçbir yerinden bu hat aranmasın. Kapansın. Aile içi şiddet, kadına şiddet, taciz gibi ana başlıklar bizim hem memurlarla hem de işçilerle yaptığımız toplu iş sözleşmelerinde var. İstanbul Sözleşmesi'nden merkezi hükümetin imzasını çekmesi bizi bağlamıyor. Biz İstanbul Sözleşmesi'nin her kelimesine, virgülüne ve noktasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“KADIKÖY BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

TKDF Başkanı Canan Güllü ise konuşmasında, “Kadına karşı şiddetin en büyük acil yardım hattı ile ilgili belediyelerle işbirliği yapıyoruz. Kadıköy Belediyesi ile de uzun yıllardır çalışıyoruz, yol arkadaşlığı yapıyoruz. Kadıköy bizim gözbebeğimiz” dedi. Güllü, ”Çok uzun zamandır 55 belediye ile birlikte iyi örnekler oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye'de hızlı koşmamız gereken bir süreci birlikte koşuyoruz. Projemiz kadına yönelik şiddetin tamamen önlenmesine yönelik oluşturulmuş bir projedir. Şiddet ve istismara maruz kalmış kişiler, (0212) 656 96 96 – (0549) 656 96 96 numaralı acil yardım hattımızı aradığında telefonun diğer ucunda 7/24 çalışan uzman bir ekip, onları ihtiyaçları doğrultusunda hukuki, psikolojik ve sosyal destek için yönlendiriyor. Ayrıca anlık şiddet sözkonusuysa kolluk kuvvetlerini oraya yönlendiriyoruz. Üçer aylık periyotlarla düzenlediğimiz bilgilendirme raporlarıyla da ilçe sınırlarındaki şiddet ve istismar vakalarını belediyelerle paylaşıyoruz. Vakaların bir daha olmaması, tamamen önlenmesi için de çalışıyoruz.” diye konuştu.


ARŞİV