Kadın muhtar adayları için güçlendirme programı

2024 yerel seçimleri öncesi, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın yürütücülüğünde kadın muhtarlar ve muhtar adaylarının güçlendirilmesi ve kadın muhtar sayısının artması için eğitimler düzenleniyor. Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Eğitimi’nin Anadolu Yakası ayağı ise Müze Gazhane’de gerçekleşecek

09 Ocak 2024 - 17:07

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Daha Eşit ve Kapsayıcı Bir Mahalle Mümkün” başlıklı proje, İstanbul’da TÜMFED (Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu), İstanbul Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İstanbul Gedik Üniversitesi paydaşlığında gerçekleşiyor. Kadınların muhtarlık kurumunda eşit temsil edilmesini temel bir hak gören, daha eşitlikçi ve kapsayıcı mahallelerin ve köylerin inşası için ise bir gereklilik olduğunu temel alan proje ile 2024 yerel seçimleri öncesi hem mevcut kadın muhtarların güçlendirilmesi hem de kadın muhtar sayısının artması hedefleniyor.

Türkiye genelinde 7 bölgede, 7 şehirde yürütülen  kapsamında, kadın muhtarlara ve muhtar adaylarına yönelik eğitimler ve bir dizi çalışmalar ile kadınların nasıl aday olabilecekleri, seçime nasıl hazırlanabilecekleri, seçim stratejileri, iletişim teknikleri ve cinsiyet eşitliği gibi çok sayıda konuda kapasite güçlendirme çalışmaları yapılıyor.  Proje kapsamında İstanbul’da  kadın muhtar ve muhtar adayları için eğitim düzenlenecek.

İstanbul kadın muhtar ve muhtar adayları eğitim takvimi şöyle:

Avrupa Yakası Kadın Muhtarlar (9 Ocak 2024, Salı - Metro Akademi, Yenikapı)

Avrupa Yakası Kadın Muhtar Adayları (11 Ocak 2024, Perşembe - Metro Akademi, Yenikapı)

Anadolu Yakası Kadın Muhtarlar (16 Ocak 2024, Salı - Müze Gazhane, Kadıköy)

Anadolu Yakası Kadın Muhtarları (18 Ocak 2024, Perşembe - Müze Gazhane, Kadıköy)

KUTU: İSTANBUL’UN KADIN MUHTAR ORANI YÜZDE 15

İstanbul genelindeki 962 mahallenin 145’inde kadın muhtar görev yapıyor. İstanbul’un kadın muhtar oranı ise sadece yüzde 15. Bağcılar, Bayrampaşa, Çatalca, Esenler, Sultangazi ve Tuzla’da sadece birer kadın muhtar var. Adalar, Arnavutköy, Bahçelievler, Kağıthane ve Sultanbeyli’nde ise bir tane bile kadın muhtar bulunmuyor.


ARŞİV