Kadın hastalıklarının tedavisi için bağış

Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Kadın Hastalıkları Bölümü’ne bağışta bulunan Yücenur Erken, “Hayattaki en temel vazifelerimizden biri sahip olduğumuz ayrıcalıklardan faydalanıp, bunları paylaşmaktır” diyor

01 Ekim 2020 - 16:42

Yücenur Erken, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Kadın Hastalıkları Bölümü’ne ultrason cihazı probu, klavyesi gibi bağışlarda bulundu.

Uzun yıllardan beri Kadıköy’de yaşadığını belirten bağışçı Yücenur Erken, arkadaşı Dr. Sevcan Özdemir vesilesiyle bağış yapmaya karar verdiğini söyledi. Erken, “Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nin Kadın Doğum departmanında bir ultrason cihazı arızalıymış. Ben kızımı Zeynep Kamil’de Dr. Rana hanımın gözetiminde dünyaya getirmiştim. Kızım büyüdü ve kadın doğum uzmanı oldu. Bunu kızım Meltem’e anlattığımda hemen harekete geçti” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Gündelik hayatta ne yazık ki karşımıza bir sürü sahip olduğumuz ayrıcalıklardan yoksun kalmış insanlar çıkıyor. Bence hayattaki en temel vazifelerimizden biri sahip olduğumuz ayrıcalıklardan faydalanıp, bunları paylaşmaktır. Elimden bir şey geldiği kadarıyla daima yardımcı olmaya çalışıyorum. Bence bu en temel insanlık vazifemizdir. Hepimizin bazen yardıma ihtiyacı olabiliyor. Hayat bu, her şey olabilir.”

“FARK YARATABİLİYORSAK BUNDA DEĞER”

Bağışçı Yücenur Erken’in kızı Dr. Meltem Tank ise,“Ben yaptıklarımı anlatmayı sevmem. Çünkü ne yapıyorsam herhangi bir ödül veya takdir için yapmıyorum. Zaten bu tarz hesaplarla yapılan iyiliğin de gerçekten iyilik olduğunu düşünmüyorum. İyilik bence karşılık beklemeden, çıkarsızca yapıldığı zaman iyiliktir. Annemin bahsettiği küçük gündelik şeyler, mesleğini layıkıyla yapan bir hekimseniz zaten hayatınızın bir parçası oluyor. Bağış yapmak benim için bir vicdan meselesi. Ne yazık ki her yere, her kişiye yetişemeyiz. En azından çevremizde ufak da olsa bir fark yaratabiliyorsak buna değer” dedi.

Tank’ın bağış yapacaklara bir de uyarısı var: “Vakıfları, kurumları iyice araştırın. Verdiğiniz bağışın tam olarak nereye gittiğinden emin olun ve asla meblağ konusunda utanmayın. Damlaya damlaya göl olur. Yeri geldiğinde senin, benim, onun, bunun 5 lirası derken ciddi bir sorun çözülebilir. Herkesin imkanları farklı. Elinizden geleni o kadarsa ona göre bağış yapın. Ama emin olun o da bir fark yaratacaktır. Benim gözümde yeterli tıbbi bakım temel bir insanlık hakkıdır. Toplumsal sağlık için de vazgeçilmezdir. İmkanlarınız ne olursa olsun, tıbbi yardım alabileceğiniz kurumlar toplumumuzda elzem bir yer alıyor. Bunlara yardım etmek, farkındalık yaratmak mühim. Kadıköy Belediyesine de bu duyarlılıkları ve emekleri için teşekkür ederim. Elbette bu yardımın beni dünyaya getirmiş olan bir meslektaşımın adı altında gerçekleşmesi ve Dr. Rana Hanım’ı bu şekilde onure edebilmiş olmak da müthiş bir duygu.”


ARŞİV