Kadıköy’ün köpeklerini gezdirmeye talipler!

Köpeğinizin, diğer hayvanlara yardım eden bir süper kahraman olmasını ister misiniz? Detaylar haberimizde…

24 Temmuz 2018 - 16:41

Kadıköy’de ve bir köpekle birlikte yaşıyorsunuz ama dostunuzu her gün düzenli olarak yürüyüşe çıkarmaya ne vakit ne de enerji bulabiliyorsunuz. O halde tam size göre bir oluşum var artık; DogGo

Lise yıllarında tanışan, bazıları Kadıköylü olan hayvansever, genç girişimcilerin hayata geçirdiği DogGo, mobil uygulama üzerinden köpek sahiplerine güvenli ve profesyonel şekilde köpek gezdirme ve bakım hizmeti sunan Türkiye’deki ilk şirket.

Moda semti merkezli DogGo’nun pazarlama uzmanı, 25 yaşındaki Cansu Tokuç, fikrin ortaya çıkışını şöyle anlatıyor; “Bu fikir, arkadaşlarım Mehmet Gürsoy ve Ömercan Dede tarafından 2017 baharında düşünüldü. Aslında çıkış noktası için onların tatlı köpekleri Ceku ve Rollo’ya teşekkür edebiliriz, çünkü bu bir ihtiyaç üzerine ortaya çıktı. Köpeklerin her gün, öncelikle kendi huzuru ve sağlığı için, ayrıca sahiplerinin de daha rahat edebilmesi için düzenli yürüyüş ve egzersize ihtiyaçları var. Köpek sahipleri bunu yapabilecek zamana ve uygunluğa sahip olamayabiliyor. Buna güvenilir, kalıcı ve çeşitli çözümler bulmak istedik. Fikri bulan arkadaşlarımız, uygulamaya koymak için güvendikleri yakın arkadaşlarına bu işten bahsettiler ve bugüne geldik.” DogGO kurucu ekibi olarak 7 kişi olduklarını belirten Tokuç, ekibi “Fikir babası arkadaşlarım Mehmet Gürsoy ve Ömercan Dede, operasyonla ilgilenen Cem Elibol, finansla ilgilenen Cem Doğancı, yazılım ve teknik işlerle ilgilenen Barış Karan, İnsan Kaynakları’ndan Dilara Kongur, pazarlamada ben ve Londra’dan bize destek olan  arkadaşımız Emir Çağan. Bu ekip lise ve üniversite arkadaşlarından oluşuyor.” diye tanıtıyor. Tokuç, hizmet alanı olarak Kadıköy’ü seçtiklerini çünkü Kadıköy’de köpek sahipliğinin yüksek olduğunu ve kendilerinin de bölgeye aşina bulunduklarını ifade ediyor. Hedefleri buradan İstanbul geneline yayılmak.

5 TL’YE KÖPEK GEZDİRİYORLAR!

Köpek gezdirmeye başladıklarını anlatan Tokuç, “Aslında biz uygulama üzerinden hizmet veren bir şirketiz. Uygulamamız yakında hizmete açılacak, bu sırada boş durmamak ve daha hazır bir şekilde karşınıza çıkmak için bir kampanya yaptık. Bu kampanyayı site üzerinden gezdirme talebi toplayarak yapıyoruz. Sadece 5 TL karşılığında, uygulama çıktığında vereceğimiz hizmetin aynısını vererek, 45 dakika boyunca, şirketimiz içinde oryantasyona katılmış deneyimli gezdiricilerimizle bire bir olarak gezme sağlıyoruz.”

Bu sosyal sorumluluk kampanyasının tüm geliri ise yeni nesil hayvan koruma derneği ÇAKbiPATİ’ye bağışlanıyor. Dernek de bu bağışları sokak hayvanları için kullanıyor. Cansu Tokuç, “ÇAKbiPATİ ile bağımız, sevgili Özlem Bozkurt üzerinden oluştu. Kadıköy’de çevremizden tanımaya çalıştığımız sevimli köpekler var. Bu sevimli köpeklerden birinin sahibi sohbet esnasında bizim iletişime geçmemizi sağladı. Biz böyle bir proje yaparken, bu güzel girişime de destek olmak istedik. Bunu bir iş olarak görmekten ziyade, ülkemizdeki köpeklerin iyi bir yaşam sürmesi için çözüm bulabilmek de istiyoruz.” diyor.

KÖPEK SAHİPLENMEYE TEŞVİK

Tokuç, köpek sahiplenen kişilerin, onlara karşı ne hissettiğini çok iyi anladıklarını, köpek sahibi olmanın hayatı pozitif anlamda çok değiştiren bir durum olmakla birlikte büyük bir sorumluluk da gerektirdiğini vurgulayarak, “Biz, öncelikle köpeklerin hayat standartlarının daha iyi olması için çabalıyoruz. Ayrıca eminiz ki, herhangi bir sebepten köpeğine istediği gibi vakit ayıramayan kişilerin aklı köpeklerinde kalıyor. Yaptığımız işin, aynı zamanda köpek sahiplerinin de içini bir parça da olsa rahatlatmasını diliyoruz. Sahiplenme oranının artmasına da yardım etmeyi hedefliyoruz, verdiğimiz hizmet ‘yeterince zaman ayıramam’ diye düşünen ve sahiplenmeye cesaret edemeyen kitleye de bir teklif niteliğinde. Ülkemizdeki hayvansever sayısının artması, bu konudaki duyarın hızla yayılması da bizim için çok sevindirici gelişmeler. Bu açıdan da elimizden gelen her yardımı yapmak istiyoruz.” diye konuşuyor.

Cansu Tokuç, köpek sahibi Kadıköylü hayvanseverlere  “Kadıköy’de köpeğini herhangi bir sebepten gezdiremeyen kişiler ya da bizi bire bir tanımak isteyen kişiler, websitemize girsin ve yürüyüş talebinde bulunsun. Bu kişilere iki vaadimiz var: köpeğiniz çok keyifli zaman geçirecek ve bunun karşılığında verilen 5 TL ile yardıma muhtaç köpekler, ÇAKbiPATİ sayesinde mutlu olacak. Yani köpeğiniz dostlarını kurtaran bir kahraman olacak…” çağrısını yapıyor.

www.doggoapp.com


ARŞİV