Kadıköy’e AÇIKHAVA BUZ PİSTİ

Kadıköy Belediyesi, elektrik ve su kullanımının çok az olduğu, ekolojik buz pisti ile çocuklara muhteşem bir yarı yıl tatili hediyesi hazırladı

13 Ocak 2017 - 09:43

Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken Kadıköy Belediyesi yine ilginç bir proje ile Kadıköylülerin huzurunda. Bu, belediyenin ilçe sakinlerine kış hediyesi olan, tamamen ekolojik, çevre dostu sentetik bir buz pisti projesi. Hem maliyeti düşük hem de pratik olması bakımından özel bir teknoloji kullanılarak hazırlanan geçici, sentetik buz pisti, gerçek değil ama gerçeğini aratmıyor. Su ve elektrik kullanımının çok az olduğu bir pist olduğu için çevre dostu, ekolojik buz pisti olarak nitelendiriliyor.

ÇOCUKLARA SÖMESTR HEDİYESİ

Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Amfi Tiyatro’da 108 metrekare alan üzerine kurulacak buz pistiyle yaz kış spor yapılabileceğini göstermek, ilçe halkını buz pistiyle tanıştırmak, çocukların kış mevsiminde, buz sporlarıyla tanışması için tasarlanan bir proje olduğu ifade ediliyor. Kadıköy Belediyesi’nin çocuklara sömestre hediyesi bir anlamda. Kadıköy Belediyesi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nün bünyesinde geçici olarak kurulacak ve tamamen ücretsiz olan buz pistinde paten, kask ve dizlikler de ücretsiz olarak temin edilecek. Aynı anda 20 kişinin kullanabileceği açıkhava buz pistinde paten yapmak için bu konuda önceden tecrübe sahibi olmaya gerek olmadığı, belediyenin 2 eğitimci tahsis ettiği, yoğun ilgiyle karşılaşılması durumunda bir eğitimcinin daha tahsis edilmesinin söz konusu olduğu belirtildi. Hem yetişkinlerin hem de çocukların yararlanacağı spor etkinliği her birey için 30 dakika olarak belirlendi. 30 dakikalık sürenin 10 dakikasının da paten kayma eğitimine ayrıldığı ifade edildi. Yoğunluk olmadığı zamanlarda bu sürenin uzayacağı da belirtildi. Kadıköy’ün Açıkhava buz pisti 14 Ocak Cumartesi günü kapılarını açacak. Buz pisti, 26 Şubat’a kadar hafta içi ve hafta sonları 12.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacak. 

Etiketler; buzpisti

ARŞİV