Kadıköy'ün oyun kulüpleri

Son yıllarda gittikçe popülerleşen oyun kulüpleri, Kadıköy’de de yaygınlaşıyor. Goblin Oyun Kulübü ve Game Gallery, Kadıköy’de oyun tutkunlarını bir araya getiriyor

02 Mart 2024 - 14:50

Kutu oyunu konseptli cafeler, son dönemlerde oldukça popülerleşti. Avrupa ve Amerika’da uzun süredir popüler olan oyun kulüpleri, ülkemizde yeni yeni yaygınlaşıyor. Son yıllarda oyunların Türkçeleştirilmesi de bu hobinin gelişmesine olanak sağlıyor. Kadıköy’de ise Goblin Oyun Kulübü ve Game Gallery, oyun tutkunlarının buluşma noktaları.

GOBLİN OYUN KULÜBÜ

Yaklaşık 10 senedir hizmet veren Goblin Oyun Kulübü, Kadıköy’ün en eski oyun kulübü olarak biliniyor. Daha önce Sakız Gülü Sokak’ta olan kulüp, son üç yıldır Nailbey Sokak’ta bulunuyor. Her gün 11:30-22:15 arası açık olan kulüpte 400’den fazla kutu oyunu bulunuyor. Tekil ziyaretçiler için Salı ve Perşembe günleri 19:00’dan sonra etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde bireysel olarak oyun gruplarına dahil olup oyun tutkunları ile bir araya gelmek mümkün. Goblin Oyun Kulübü’nde 150 TL’lik günlük giriş ücreti ödeyerek oyun oynayabilirsiniz. Günlük girişin dışında kulübe üye olmak da mümkün. Üyelik ücretleri ise günlük 100 TL, aylık 300 TL. Kulüpte ayrıca birçok kutu oyununun satışı da yapılıyor.

Adres: Caferağa, Nailbey Sk. No:48/2, 34714

GAME GALLERY

Osmanağa Mahallesi’nde bulunan Game Gallery, geçtiğimiz günlerde açıldı. Henüz çok yeni olan bu işletme, oyun tutkunları için Kadıköy’de hem cafe hem de oyun kulübü olarak hizmeti veriyor. Yaklaşık 150 çeşit kutu oyunu bulunan Game Gallery’de, ziyaretçilerin bilmedikleri oyunları oynayabilmeleri için oyun anlatıcıları da bulunuyor. Önümüzdeki günlerde mekanda kutu oyunu satışları da başlayacak. Bunların yanı sıra Game Gallery bünyesinde oyun turnuvaları ve etkinlikler de düzenliyor. Mekan ilk açılış etkinliğini 24 Şubat Cumartesi günü Catan Açılış Turnuvası ile başlattı. Kazananlara üyelik hediye edildi. Pazartesi ve Salı günleri kapalı olan mekan, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 15:00-00:00 arası hizmet veriyor. Hafta sonu ise 13:00-00:00 arası ziyaretçilere açık.

Adres: Osmanağa, Kalfaoğlu Sk. No:1 D:1A, 34714


ARŞİV