Kadıköylüler iftar sofralarında buluşuyor

Kadıköy Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 5 mahallede her gün kurduğı iftar sofralarında 4 bin komşusunu misafir ediyor

14 Mart 2024 - 09:50

Birlik ve beraberliğin önemli simgelerinden biri olan Ramazan Ayı başladı. İlk iftar, 11 Mart Pazartesi günü yapıldı. Kadıköy Belediyesi Ramazan boyunca 5 ayrı mahallede iftar sofraları kuruyor.

Hasanpaşa Mahallesi’nde Yeni Duygu Sokak’ta, Eğitim Mahallesi’nde Açıkgöz Sokak’ta, Osmanağa Mahallesi’nde Mürver Çiçeği Sokak’ta kurulan iftar sofraları  Fikirtepe Mahallesi’nde Fikirtepe Spor Kulübü Tesisleri’nde, Dumlupınar Mahallesi’nde ise  Dr. Erkin Caddesi’nde yer alıyor.

İftar sofralarını 5 mahallede kurulmaya devam edeceğini açıklayan Kadıköy Belediyesi,  sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda “Ramazan ayı boyunca kuracağımız iftar sofralarında komşularımızla buluşuyoruz.” mesajını paylaştı.

HASANPAŞA’DA İFTAR 

Kadıköy Belediyesi’nin kurduğu iftar sofrası adreslerinden biri de Hasanpaşa Mahallesi oldu. Yeni Duygu Sokak’ta kurulan iftar sofrasına Ramazan’ın ilk günü katılım oldukça yoğundu. Her yaştan yurttaşın buluştuğu iftar sofrası, dayanışmanın ve paylaşmanın önemini bir kez daha gösterdi. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı  da Hasanpaşa ve Fikirtepe Mahallesi’ de kurulan iftar sofrasını ziyaret etti.

 GÜNLÜK 16 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl 9 ilçede verdiği  iftar yemeği hizmetini bu yıl da sürdürüyor. Ramazan Ayı’nda Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli’de iftar yemeği verilecek. Bu yıl 11 Kent Lokantası da hizmette olacak. Kent Lokantaları için günlük 1000 kişilik, ilçeler için günlük 10.000 kişilik  ve iftar çadırları için 5000 kişilik iftar yemeği hazırlanacak. Toplamda 16 bin kişiye  iftar yemeği verilecek.

İstanbul genelinde Ramazan ayı boyunca iftar saatinden önce her biri bin kişi kapasiteli Mobil Büfelerle Avrupa yakasında 6; Anadolu yakasında da 4 olmak üzere 10 noktada vatandaşlara kumanya dağıtımı yapılacak.

Anadolu Yakası Mobil Büfe Noktaları şöyle:

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Kadıköy İskele

Kozyatağı Metro

15 Temmuz Şehitler Köprüsü   

 

ARŞİV