Kadıköylüler, Ata'larını "Ata'ya Saygı Zinciri"yle andı

Kadıköylüler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85'inci yılında 6,5 kilometrelik “Ata'ya Saygı Zinciri” oluşturarak andı

10 Kasım 2023 - 11:01

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85'inci yılında Kadıköy'de binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan 6,5 kilometrelik “Ata'ya Saygı Zinciri” ile anıldı.

Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahil yürüyüş yolu boyunca oluşturulan, ellerinde bayraklarıyla 7 'den 70'e tüm vatandaşların yer aldığı Ata'ya Saygı Zinciri'ne Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, eşi Rojvan Odabaşı ile birlikte katıldı.

Saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla  binlerce kişi, saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anmaya denizden kanolar ve tekneler saat 9'u 5 geçe sirenlerini çalarak katıldı. 

Kıyı boyunda oluşturulan Ata'ya Saygı Zinciri’ne denizden ve havadan  da katılım oldu. Dalgıçlar denizin üstünde Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı, havadan da paramotorlar Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile geçiş yaptı.

“DÜNYA LİDERİ, BİZİM  İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Antalya'dan arkadaşını ziyaret etmek için Kadıköy'e gelen Aynur Öztekin, “Arkadaşım ile birlikte anmaya katıldım. Hem çok hüzünlendim hem de çok hoşuma gitti. Burada okul öncesine giden çocukları gördüm.

Bundan çok etkilendim. Hala bir ümit var. Atatürk bizim için çok değerli. Dünya lideri. Keşke şu dönemde olsaydı, yaşasaydı. Bize kazandırdığı çok şey var.” dedi.

“BU TOPRAKLAR ÖZEL VE KIYMETLİDİR”

“Çok hüzünlüyüm. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için de mutluyum” diyen Gül Bozkurt da şunları söyledi: “Buraya Ata'ya olan özlem ve hüzünle geliyorum. Sabahın erken saatlerinde ellerinde bayraklarıyla akın akın gelenleri görünce mutluluk duyuyorum, güçlü hissediyorum. Şu an ülkemizde istikrarsız bir yönetim ve politika var.

Bunun için endişeliyiz. Ama bir ruh, aşk, geçmiş ve mücadele var. Bunları kaybetmiş değiliz. Buradaki kalabalık aynı ruh ve aynı mücadeleye sahip. Bu topraklar özel ve kıymetlidir. ”

Zeynep Çelikoğlu ise , “Hepimiz koşa koşa buraya geldik. Duygu doluyuz. Özlemle, sevgiyle anıyoruz. Onun sayesinde özgür bir şekilde yaşıyoruz” dedi. 




 


ARŞİV