Kadıköy'de yaşlılar haftası etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında 65 yaş üstü bireylere yönelik konserler ve panel düzenliyor.

15 Mart 2023 - 09:23

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerde enstrümantal ve Türk Sanat Müziği konserlerinin yanı sıra aktif ve sağlıklı yaş alma paneli de düzenleniyor. 

KONSERLER

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı programın ilki enstrümantal konser olacak. Sosyal Yaşam Evi üyesi 65 yaş üstü bireyler, "Mandolinata İstanbul" müzik grubunun genç üyeleriyle birlikte sahne alacak ve mandolin sanatçısı Cengiz Kılıç’ın şefliğinde mandolin, gitar, perküsyon, armonika, bas gitar gibi enstrümanlar çalarak izleyicilere keyifli bir program sunacak. Konser 20 Mart Pazartesi günü saat 13.00’de Kozyatağı Kültür Merkezi (KKM) Gazanfer Ülkü Özcan Sahnesi’nde gerçekleşecek. 

Programın, 21 Mart Salı günü yine KKM Gazanfer Ülkü Özcan Sahnesi’nde saat 13.00’de Türk Sanat Müziği konseriyle devam edecek. Müzik öğretmeni, bestekar, solist ve koro şefi Burhan Atik’in şefliğinde gerçekleşecek konserde Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerinden oluşan Türk Sanat Müziği topluluğunun seslendireceği şarkılar ile geçmişe yolculuğa çıkılacak, katılımcılara keyifli bir müzik dinletisi sunulacak.

PANEL

Etkinlikler, 24 Mart Cuma günü KKM Meclis Salonu’nda yapılması planlanan “Aktif ve Sağlıklı Yaş Alma” paneliyle son bulacak. Panelin konuşmacıları İstanbul Arel Üniversitesi öğretim görevlisi Uzman Fizyoterapist Kübra Nur Menengiç “Yaşam Boyu Hareket”, İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğretim görevlisi İdil Arasan Doğan “Yaşlılıkta Psikolojik Süreçler” ve İstanbul Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzman Nörolog Nazlı Gamze Bülbül “Alzheimer hastalığında risk faktörleri” konu başlıklarıyla konuşma yapacak.  


ARŞİV