Kadıköy'de Hıdırellez neşesi

Bereketin ve baharın müjdecisi Hıdırellez, Kalamış Atatürk Parkı’ında yoğun bir katılımla kutlandı. Hıdırellez ateşinin yakıldığı, dileklerin dilendiği etkinlikte Hüsnü Şenlendirici ve Dzambo Agusevi Orkestrası da konser verdi

06 Mayıs 2024 - 12:00

Kadıköy Belediyesi, bereketin ve baharın müjdecisi olan Hıdırellez’i 5 Mayıs Pazar günü Kalamış Atatürk Parkı’nda festival tadında kutladı. Yoğun bir katılımın olduğu Hıdırellez etkinliğinde Hıdırellez makyajı yapıldı, taçlar takıldı. 

Hıdırellez ateşinden atlayanlar, dilek ağacından sağlık ve mutluluk diledi. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı etkinliğe eşi Nihal Kösedağı ile katıldı.

Neşeli ve eğlenceli etkinliklerle geçen günde Sami Levi ile Volkan Şenlendirici konserinin ardından  Hüsnü Şenlendirici ve Dzambo Agusevi Orkestrası’nın konseri düzenlendi.  Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Kadıköy Belediyesi’ni  düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik ederek belediye çalışanlarına da teşekkür etti.

“BAHARIN TADINI ÇIKARACAĞIZ”

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, “Bugün Hıdırellez. Baharın ilk günü. Duaların ve dileklerin kabul olduğu gün. Bugünü aslında 31 Mart günü müjdelik. Buna inandık. 5 Mayıs itibariyle Türkiye’ye her anlamda bahar geldi. İyi baharlar. Kadıköy’de baharın tadını sonuna kadar çıkaracağız. İyi eğlenceler Kadıköy. İyi ki varsınız.” diye konuştu. 

Konuşmasında Kalamış Atatürk Parkı’nın yeniden düzenlendiğini söyleyen Kösedağı, “Halkımıza söz verdik. Kalamış Parkı’nı yeniledik.  Şu an binlerce Kadıköylü burada eğleniyor.” dedi

“BAHARI MÜJDELİYOR”

Kızı Nehir ile etkinliğe gelen Yeliz Nasipoğlu, “Çok güzel bir etkinlik. Baharın gelişini müjdeliyor. Havanın güneşli olması da çok güzel. Sağlık ile mutluluk diledim.” dedi.

Bursa’dan Kadıköy’e misafir olarak gelen Nazlı Arın da “Arkadaşlarımla birlikte etkinliğe geldim. Çok güzel bir etkinlik. Hoşuma gitti. Yüz boyaması, taç yapımı, konserler. Bursa’da böyle etkinlikler yoktu. Ama bundan sonra olur.” ifadelerini kullandı.

“MUTLU BİR ÜLKE DİLEDİM”

Maltepe’de oturan Özge Gümüş de şunları söyledi: “Baharın gelişini çok güzel bir etkinlikle kutluyoruz. O yüzden Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Kapalı havalardan sonra bugün güneş de açtı. İnsanlar burada mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde eğlenecek. Biz de eğleneceğiz. Huzurun, sağlığın bizimle olmasını ve çocukların daha mutlu bir ülkede yaşamasını diledim.”

HIDIRELLEZ

Hıdırellez, Anadolu, Balkanlar, Orta Asya ve Orta Doğu'da yazın başlangıcının kutlandığı bayramlardan biri. Dünyanın farklı yerlerinde Ağrice, Altı Mayıs, Aya Yorgi, Aziz George, Bahar Bayramı, Ederlez, Eğrice, Eğrilce, Hederlez, Hıdrellez, Hiderlez, Hızır ile İlyas, İderlez, İlk Yaz, Mantifer, Mar Curcos, Ruz-ı Hızır (Hızır Günü) isimleriyle de biliniyor. Türkiye'de Hıdırellez, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanıyor. UNESCO  2017'de Hıdırellez’i  "İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi"ne kaydetti.

 

ARŞİV