Kadıköy Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği ödülü

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Müze Evi Tarihi Kentler Birliği’nin “Sanat ve Edebiyat Müzeleri” ödülüne layık görüldü

16 Haziran 2022 - 12:01

Tarihi Kentler Birliği Meclis Olağan Toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı. 10-11 Haziran’da yapılan toplantıda müze özendirme yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Kadıköy Belediyesi adına Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Sami Can Okakın katıldı.

“MÜZE ÖZENDİRME YARIŞMASI”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye’nin dört bir yanında sadece kamuya ait eski eserlerin değil, sivil mimarlık eserlerinin de çok güzel restorasyon örnekleri ile yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Toplantının ardından Tarihi Kentler Birliği tarafından Anadolu coğrafyasında müzeleri özendirmek ve geliştirmek amacıyla yapılan "Müze Özendirme Yarışması"na başvuran belediyelere ödülleri verildi.

BARIŞ MANÇO MÜZE EVİ’NE ÖDÜL

Müze Özendirme Yarışmasına 15 belediye 17 eser ile katıldı. Kadıköy Belediyesi Barış Manço Müze Evi, ulusal ve uluslararası ölçekte başarılarıyla kültürel yaşama önemli katkılar sunmuş bir sanatçının hatırasının günümüzde yaşatılarak kent kültüründeki yerinin vurgulanması, tarihi ve mimari açıdan önemli bir yapının kent kültürüne kazandırılması gerekçesi ile “Sanat ve Edebiyat Müzeleri” ödülüne layık görüldü.

 

 


ARŞİV