İstanbul'un mor haritası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplumsal cinsiyete duyarlı hizmetlerini biraraya toplayan “Mor Haritam” yayına girdi

21 Aralık 2023 - 11:46

 

Toplumsal cinsiyete duyarlı interaktif bir araç olan Mor Haritam uygulaması Ankara ve Eskişehir’den sonra İstanbul’da da hayata geçirildi. Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi ile yürütülen Mor Haritam Projesi, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) aracılığıyla fonlanan “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında uygulanıyor. Bu proje belediyelerin veriye dayalı toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları geliştirmelerini ve yurttaşların da kısmen paylaşacağı veri ile sürecin katılımcı yürütülmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Mor Haritam belediyenin kadın merkezleri, sosyal yardımlar, gündüz bakım evleri gibi toplumsal cinsiyete duyarlı hizmetlerini göstererek kentlerde yaşayan kadınlar için bir başvuru ve bilgi merkezi olmayı hedefliyor.

Daha önce Ankara ve Eskişehir için hizmete giren harita, şimdi de İstanbullu kadınlara hitap ediyor. Web sitesinde kadınlara yönelik hizmetler başlığı altında kadın merkezleri ve gündüz bakım evleri ile kadın meclis üyeleri ve kadın muhtarları bulundukları yerler işaretlenmiş durumda. Kullanıcılar tüm şehir için b bilgilere ulaşabildikleri gibi, bulundukları ilçe için ayrıca bilgi de edinebiliyorlar. Sitede, İstanbul’daki sağlık, eğitim, kültür vb pek çok alandaki diğer hizmetler de yer alıyor.

http://morharitam.istanbul/


 


ARŞİV