İstanbul'a sadakat için...

27 Temmuz 2011 - 11:35

İstanbul’da kentin doğal, tarihsel, sosyal ve ekonomik anlamda yeniden şekillenmesine sebep olan bir dizi kararın uygulandığı bir dönemde, ''bu uygulamaların tamamen tepeden inme bir şekilde ve sadece belirli çevrelere katma değer kazandırmak için yapıldığı'' kaygısını taşıyan İstanbul S.O.S. harekete geçti. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla, Atlas Dergisi ve Atlas Keşif Kulübü işbirliğiyle geçen yılın Ekim ayında ''İstanbul’a Sadakat Gezileri''ni başlattı. Bu gezilerin 5.sinde, İstanbul’u İstanbul yapan semtler, yerleşim alanları, İstanbul S.O.S. gönüllüsü profesyonel rehberler ve bu alanlarda restorasyon çalışmaları yapmış mimarlar eşliğinde gezilecek, semtlerin tarihi, mimari ve sosyal özellikleri paylaşılacak, buralarda uygulanmak istenen projeler değerlendirilecek.
İstanbul’a Sadakat gezginleri, 31 Temmuz 2011 Pazar, saat 11.00′den itibaren, Tarlabaşı, Süleymaniye, Zeyrek ve Fener-Balat semtlerini biraz daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
Ücretsiz yapılacak bu gezilere katılım için görmek istediğiniz gezi güzergâhını belirterek [email protected] adresine bir e-posta gönderilmesi yeterli.
 


ARŞİV