İstanbul Avrupa’nın en iyi 10 şehri arasına girdi

Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı. İstanbul en iyi 9.’uncu şehir oldu

10 Nisan 2024 - 14:35

Seyahat ve turizm endüstrisinde bir marka stratejisi ve pazarlama danışmanlık firması olan Resonance Consultancy'nin Avrupa'nın en iyi şehirleri listesi açıklandı. Araştırmada her yıl 180'den fazla Avrupa şehrinde araştırma yaparak gece hayatından Facebook check-in sayısına, Google aramalarına ve yorumlarına, havaalanı bağlantısına ve aylık kira fiyatlarına kadar pek çok şey değerlendiriyor.

Avrupa'da yaşanacak, ziyaret edilecek ve yatırım yapılacak en iyi 100 yeri belirlemek için nüfusu 500.000'den fazla olan 180'den fazla şehri incelendiği raporda Londra üst üste ikinci kez listenin zirvesinde yer alırken, İstanbul da 9.’uncu sıraya girdi.

Avrupa'nın En İyi 10 Şehri şöyle:

1. Londra, Birleşik Krallık

2. Paris, Fransa

3. Berlin, Almanya

4. Roma, İtalya

5. Madrid, İspanya

6. Prag, Çekya

7. Barselona, İspanya

8. Amsterdam, Hollanda

9. İstanbul, Türkiye

10. Milano, İtalya

İstanbul’un zengin tarihi ve kültürüyle tanındığının belirtildiği raporda "şehir, iç ve dış mekanıyla en çekici şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor" deniliyor.  Tarihi mekanların restorasyonun yapıldığının ifade edildiği raporda aynı zamanda   dövizdeki kur farkının turistler için bir avantaj olduğu belirtilirken, Kiraların geçen yıla göre yüzde 78 oranında yükseldiğine dikkat çekiliyor.

 

 


ARŞİV