İran'da 4 yıl

İran’da dört yıl yaşayan Meltem Vural gözlemlerini Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği söyleşide anlattı

24 Mart 2016 - 14:27
Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, bu coğrafya kadınlarının sorunlarına ışık tutma ve çözüm arama amacı ile düzenlediği söyleşi dizilerine bugüne kadar 11 baskıya ulaşmış “Şu Dağın Ardı İran” adlı kitabının yazarı Meltem Vural ile başladı. 
Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu adına  konuşan Hülya Göksel, öznesi kadın olan söyleşi dizilerinin programı hakkında bilgi verdi. Göksel’in ardından konuşan, geçen dönem Kadın Meclis Başkanı Serap Ören, Kadın Meclisi’nin kuruluşundan bu güne yaptığı çalışmalar hakkında konukları bilgilendirdi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarına dair yapılan bilgilendirmenin ardından Meltem Vural söyleşisi başladı.  Bir İranlı ile evlenerek Tahran’a giden ve orada yaşayan, ülkesine dönme hakkı elinden alınan Meltem Vural’ın kendi yaşanmışlıklarından esinlenerek “Şu Dağın Ardı İran” isimli kitabından hareketle gözlemlerini paylaştı. Dört yıl süre ile şeriat yasaları ile yönetilen İran’da yaşayan Vural, Türkiye’deki görece özgürlük ortamına vurgu yaptı.

 



ARŞİV