Çiftler profesyonel dansçı olacak!

Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi (KGM)’nin dans kurslarına ilgi büyük. Bunlar arasında en çok dikkat çekeniyse ‘Düğün Dans Dersleri’.

23 Kasım 2011 - 10:39

Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi’nde bu sezon başlayan dans dersleri Kadıköylüler’den yoğun ilgi görüyor. Ekim ayından beri devam eden Oryantal, Sosyal Latin Dansları ve Zumba derslerini Türkiye Dans Sporları Federasyonu Latin Dansları, Oryantal Antrenörü ve Hakemi olan Ayşin Korucu veriyor. Aylık 15 TL gibi cüzi bir ücret karşılığı verilen derslere dansa meraklı herkes katılabiliyor. Üç yıl Japonya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ve KGM’de ders vermeye başlayan Ayşin Korucu, ilgiden hayli memnun: “İlgi inanılmaz. Şu an kurs açılması için bekleyen birçok öğrenci var. Herkesin dans etmek gibi bir hayali var. Ve bu yüzden çok mutluyum.”

KGM’nin sorumlularından Nurcan Bengin de, insanların dansa meraklarının her geçen gün arttığına, bu nedenle Kadıköy Belediyesi olarak vatandaşlara bir olanak sağlamak istediklerine dikkat çekiyor. Bengin “Özellikle Oryantal dersi çok ilgi görüyor, insanlar eğlenerek stres atmak için de dansı tercih diyor.”
 
DÜĞÜN DANSINIZ PROFESYONEL OLSUN
 
Kadıköy Gençlik Merkezi’nde açılacak olan bir başka dans dersi de “Düğün Dansı”. Nikâh için Kadıköy Belediyesi’ne başvuran çiftler, istekleri doğrultusunda Düğün Dans derslerine yönlendiriliyor. 4 ay boyunca Pazartesi günleri 18.30 ve 20.00 olmak üzere iki seans halinde düzenlenen derslerin her bir seansına maksimum15 çift kabul edilecek. Ayşin Korucu, düğün dans derslerinin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekiyor: “Yıllardır düğünleri için dans dersi almaya gelen çiftler olurdu. Ama ilk kez topluca böyle bir ders açılıyor Türkiye’de. Ben düğün dansları teklifini getirdiğimde bu projenin çok ses getireceğinden emindim. Ve öyle de oldu. Neler yapıyoruz derslerde? Çiftlerin düğünlerinde ya da eğlenmeye gittiklerinde disipline olmuş fakat estetik bir görüntüde dans etmesini sağlıyoruz. Rumba, tango, swing gibi danslar eşliğinde dans ediyorlar.”
 
‘BEN DE DANS EDEBİLİR MİYİM?’
 
Düğün öncesi neredeyse her çift büyüt stres yaşar. Özellikle damatlar için bir de dans etme stresi yüklenir bünyeye. Derse gitmek kolay da “Acaba bu işin altından kalkabilecek miyim?” sorusu hep zihinde dolaşır. Dans eğitmeni Korucu, herkesin bu dansları yapabileceği görüşünde: “Herkes bu dansı yapabilir. Daha önce dans dersi almış olması gerekmiyor. Birlikte elele verip onları düğünlerinde dans eder hale getiriyoruz.”
KGM Sorumlusu Nurcan Bengin, henüz dersler başlamamış olmasına rağmen birçok çiftin Düğün Dans Dersleri’ne kayıt yaptırdığını söylüyor ve ekliyor “Düğününüzü özel kılmak istiyorsanız, profesyonel eğitmenimiz Ayşin Korucu’yla dans derslerimizi kaçırmayın!”
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için telefon: 0216 349 77 68
 
PROFESYONEL DANSÇI AYŞİN KORUCU
 
Kadıköy Belediyesi Kadıköy Gençlik Merkezi dans eğitmeni Ayşin Korucu küçük yaşlarda dans çalışmalarına başlamış. Yurt içinde ve yurt dışında birçok dans eğitmeni ile çalıştıktan sonra uzun yıllar Japonya ve Güney Kore’de Genel Sanat Yönetmenliği yapmış. Dünya müziklerinden ve danslarından zengin bir arşiv oluşturan Korucu, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Latin Dansları, Oryantal Antrenörü ve Hakemi, aynı zamanda Dans
Federasyonu’nda Asya Temsilciliğini sürdürüyor. Japonya ve Güney Kore’de 54 hoca yetiştiren Ayşin Korucu Hocaların Hocası unvanına sahip.
Semra ÇELEBİ

ARŞİV