“Her köye bir kütüphane”

Köy muhtarlıklarında kütüphane kurulması için el ele veren Rasimpaşa Gönüllü Evi ile Acıbadem Gönüllü Evi “Her köye bir kütüphane” kampanyasını yürütüyor

18 Şubat 2021 - 10:04

Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Gönüllü Evi ile Acıbadem Gönüllü Evi el ele vererek; sokak hayvanlarına, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak için 2020 yılının Temmuz ayında “Biz bize yeteriz” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında sürdürülen “Her köye bir kütüphane” kampanyası da devam ediyor. Hem proje hem de kampanya hakkında bilgi edinmek için  Rasimpaşa Gönüllü Evi Başkanı Sevgi İşler ve Acıbadem Gönüllü Evi Başkanı Ali Toroz ile biraraya geldik. İşler ile Toroz gazetemize “Biz bize yeteriz” çatısı altında yaptıkları çalışmaları anlattı.

“YARALARI ORTAK SARIYORUZ”

“Sadece dokunmak istiyoruz. Gönüllülük esasında elimizden geleni ve gücümüzün yettiği kadarını yapmaya çalışıyoruz. Mahalle kültürünün getirdiği birlikte olmak düşüncesinden hareket ederek ‘Biz bize yeteriz’ ismini koyduk. Yaraları ortak sarmayı amaçlıyoruz.” diyen Acıbadem Gönüllü Evi Başkanı Ali Toroz, şöyle devam ediyor: “Proje ihtiyaca göre şekilleniyor. Örneğin çocukların monta ve ayakkabıya ya da sokak hayvanlarının mamaya ihtiyacı varsa hemen ona göre arkadaşlarımızla beraber çalışma yapıyoruz. İhtiyaçları gidip yerinde görüyoruz ve tespit ediyoruz. ‘Her köye bir kütüphane’ dedik ve muhtarlıklarda kütüphane kurulması için yola çıktık. 7'den 70'e herkes için kitap topluyoruz. Köydeki kişilerin ihtiyaç duyduğu kitapları gönderiyoruz. Bir köyde çocuk kitabı, diğer köyde test kitabı başka bir köyde de tarım ile ilgili kitap ihtiyacı olabilir. Ona göre kitap listesini oluşturuyoruz.”

Özellikle çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın önemli olduğunu belirten Rasimpaşa Gönüllü Evi Başkanı Sevgi İşler ise, “Kitap hayal dünyasını besliyor. Çünkü her şey hayal etmekle başlıyor. Köyde ihtiyaç duyan çocuklar var. Onların hayal dünyasının beslenmesini istiyoruz. Kırklareli'nde yedi köye ve Tokat'a kitap gönderdik. Lüleburgaz'dan şu an kitap talebi var. Bir ay içinde 8 bin kitap topladık. Kadıköy halkından, kurumlardan, derneklerden kitap desteği istiyoruz. Çünkü paylaştıkça çoğalıyoruz. Kadıköy Belediyesi de kolilerin gönderilmesi konusunda çok destek oluyor.” diyor. 

“KÖY MUHTARLARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ”

“Köy muhtarı ile iletişime geçiyoruz, ihtiyaçları birlikte tespit ediyoruz.” diyen İşler, konuşmasına şu bilgileri ekliyor: “Şırnak Cizre'de yeni açılan bir anaokuluna bir buçuk ay önce kitap, boya kalemleri, oyun hamuru kısacası bir anaokulunun ihtiyacı olan ne varsa gönderdik. Hakkari Yüksekova'ya kıyafet desteği vereceğiz. Kıyafetleri nisan ayında göndereceğiz. Pandemide ihtiyaç sahibi kişiler için Rasimpaşa ve Acıbadem Mahallesi muhtarı ile el ele verdik. Alışveriş çeklerini muhtarlıklara bıraktık. Oradan ihtiyaç sahibi kişilere verildi. Sokak hayvanları için mama dağıtımı yaptık.” 

“Her köye bir kütüphane” kampanyasına destek olmak isteyenler, kitapları Rasimpaşa Gönüllü Evi ile Acıbadem Gönüllü Evi'ne bırakabilir. Proje ve kampanya hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için de iletişim numaraları şöyle: Sevgi İşler 0530 246 12 25,  Ali Toroz 0531 522 11 87. 


ARŞİV