Hayvanseverler için eğitim semineri

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipsiz hayvanların rehabilite edilmesi ve sahiplendirilmesi için eğitim semineri düzenliyor. Katılımcılara “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” kartı verilecek

28 Nisan 2022 - 09:24

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, özellikle sahipsiz hayvanların hızlı bir şekilde rehabilite edilmesi ve bakıma muhtaç hayvanların her türlü mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Olmak İster misiniz?” eğitim semineri düzenleniyor. Pandemi öncesinde de verilen eğitim semineri ile sivil toplumun katılımının ve işbirliğinin artırılması hedefleniyor. 

“SAHİPLENDİRMENİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR”

Seminerde verilecek eğitimle, yerel hayvan görevlisi unvanına sahip vatandaşlarla eşgüdüm sağlanarak daha çok hayvan sahiplendirilmesi ve hayvanların rehabilite edilmesi (aşılama, kısırlaştırma, işaretleme, mikroçip takma vb) amaçlanıyor. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 25 Mayıs tarihinde 09.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek eğitime 18 yaşını doldurmuş ve ikametgah kaydı İstanbul’da olan kişiler katılabilecek. .

“HAYVAN BAKIMI VE BESLENMESİ”

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimler tarafından verilecek eğitim seminerinin konu başlıkları şu şekilde: “

- Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi

-5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği

- 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılamasına Dair Kanun

- Hayvan davranışı

- Hayvan bakımı ve beslenmesi

- Hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgiler

- Hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi ile ilgili genel bilgiler.”

SERTİFİKA ALACAKLAR

Seminere katılanlara eğitim sertifikası verilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü, eğitim sertifikası ile birlikte iki adet vesikalık fotoğraf, kimlik kartı örneği ve ikametgah belgesini Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'ne iletilecek. Müdürlük tarafından “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” kimlik kartları düzenlenecek. Bu karta sahip kişiler, İstanbul il sınırları dahilinde “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” ünvanına sahip olacak.

“SON BAŞVURU TARİHİ 20 MAYIS”

Eğitim seminerine katılmak isteyenler, Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne  dilekçe ile başvurabilir;  www.kadikoy.bel.tr üzerinden ya da  çağrı merkezini (0216) 444 55 22 arayarak kayıt yaptırabilir. Son başvuru tarihi 20 Mayıs olan eğitim ve başvuru koşulları hakkında bilgi almak isteyenler, (0216)  542 50 00 numarasını arayarak (1190,1195,1140,1141) dahili numaralardan bilgi alabilir. 


 


ARŞİV