Haydi çocuklar etüte!

Kadıköy Belediyesi'nin 4 Çocuk Etüt Merkezi'nde kayıtlar başlıyor. 23 Ağustos'ta başlayan kayıtlar, 13 Eylül'e dek sürecek. Dershaneye gitme imkânı olmayan dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz hizmet veren merkezlerde, öğrenciler hem eğitim alıyor hem sosyal yönden gelişiyor.

17 Ağustos 2011 - 10:38

Klasik belediyecilik hizmetleri haricinde çocuklara eğitim desteği de sunan Kadıköy Belediyesi'nin etüt merkezleri, bu yıl da kapılarını öğrencilerine açmaya hazırlanıyor. Dumlupınar Mahallesi’nde 2009 yılında açılan ilk merkez olan Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi, yoğun ilgi gördü. Bu merkezden sadece Dumlupınar sakinleri değil çevre semtlerden gelen öğrenciler de yararlandı.
Kadıköy Belediyesi, diğer mahallelerden gelen yoğun talepler üzerine geçen yıl Dumlupınar Mahallesi'nde Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi, Rasimpaşa Mahallesi'nde Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi ve Kemal Tahir Çocuk Etüt Merkezi olmak üzere 3 yeni merkezi daha hizmete soktu.

HEM EĞİTİM HEM REHBERLİK

Çocuk Etüt Merkezleri, dershane takviyesinin artık şart olduğu eğitim sisteminde öğrencilerin eğitim/öğretim bakımından ve sosyal açıdan kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıyan bir sosyal sorumluluk projesi...
Kadıköy’de yaşayan ancak dershaneye gitme olanağı olmayan öğrencileri hedef alan merkezlerde, hafta sonları 6,7,8. sınıf öğrencilerine 4 ayrı branşta (fen, türkçe, matematik, sosyal bilgiler) SBS hazırlık dersleri veriliyor. Konularında uzman öğretmenlerin ilköğretim öğrencilerine ücretsiz Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce dersleri ve bilgisayar eğitimi verdiği Etüt Merkezileri'nde, İngilizce ve bilgisayar eğitimleri de veriliyor. Merkezlerde, rehber öğretmenler ile çocukların faydalanabilecekleri kütüphaneler de bulunuyor.
 

Öğrenciler etüt merkezlerinde şu hizmetlerden yararlanıyor:
-İnternet kullanabilme.
-Bilgisayarda yazı yazabilme.
-Araştırma ve ödevleri hazırlama ve yazıcıdan çıktısını alabilme.
-Sessiz bir ortamda kitap okuyabilme.
-Rehber kaynaklardan araştırma imkanı sağlayabilme.
-Eğitici ve eğlenceli film izleyebilme.
-Aylık eğitim seminerlerine katılabilme.
- SBS (Seviye Belirleme Sınavı) hazırlık derslerine katılabilme.
 

KAYITLAR BAŞLIYOR

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri'nde yeni dönem kayıtları 23 Ağustos'ta başlıyor.
13 Eylül'e dek sürecek kayıt döneminde, kayıt olacak öğrencilerin 2 adet vesikalık fotoğraf, öğrenci belgesi ve üye kayıt formuyla başvurmaları yeterli. Merkezlerden, Kadıköy’de oturan ve kayıt koşullarını taşıyan her öğrenci faydalanabiliyor, ancak Fikirtepe, Eğitim, Dumlupınar, Merdivenköy, Hasanpaşa bölgelerinden yani merkezlere yakın ikamet eden öğrencilere öncelik tanınıyor. Pazartesi günleri kapalı olan merkezler, Salı ve Pazar Saat: 09.00-17.00 arasında hizmet veriyor.
 

- Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk Etüt Merkezi Tel: 418 83 24,
- Fazıl Hüsnü Dağlarca Etüt Merkezi Tel: 565 13 54
- Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi Tel: 414 31 85,
- Kemal Tahir Çocuk Etüt Merkezi Tel: 348 23 93


ARŞİV