Hasan Oğuz Kitaplığı kitaplarınızı bekliyor

Kozyatağı’ndaki Salkım Kooperatifi, iki yıl önce ücretli izin hakkı tanınmadığı için Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybeden Dev-Yapı İş Sendikası emekçisi Hasan Oğuz’un anısına kurduğu Hasan Oğuz Kitaplığı’na kitap bağışı çağrısında bulunuyor

25 Ağustos 2022 - 10:59

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası temsilcisi ve inşaat işçisi Hasan Oğuz, pandemi sürecinde ücretli izin hakkı tanınmadığı için çalışmak zorunda kalmış, çalıştığı esnada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. 12 Nisan 2020 tahinde tedavi gördüğü hastanede Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybeden Oğuz’un anısına, Kozyatağı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Salkım Kooperatifi’nin yerleşkesinde bir kitaplık kurulmuştu. 

18 Temmuz 2020 tarihinde açılışı yapılan Hasan Oğuz Kitaplığı, tüm zorluklara rağmen iki yıldır ayakta durmayı başardı.

Kooperatif gönüllülerinden Ercan Kurç, pandemi sürecinin olumsuz etkilerini geride bırakmaya hazırlandıkları esnada ekonomik şartların yaşattığı zorluklara değindi. “Toparlanma evresindeyiz ancak bu kez de ekonomik şartlar insanları zorluyor” diyen Kurç, aynı zamanda yaz mevsimi olması nedeniyle insanların ilgisinin az olduğunu dile getirdi.

Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte hem kooperatifin hem de kitaplık için hareketlenmenin başlayacağını söyleyen Ercan Kurç, Hasan Oğuz Kitaplığı’na her zaman bir ilginin olduğunu da belirterek, “Buraya devamlı gelip gidenler kitap getiriyor veya ödünç alıp okuyor. Böyle bir döngü sağlanıyor.” dedi.

“Piyasada arayıp bulunamayacak kitaplar da getirenler oluyor” diyerek sözlerini sürdüren Kurç, bir dönem oldukça yüksek bir kitap sayısına ulaştıklarını ifade etti. Bu nedenle eleminasyon yaptıklarını söyleyen Kurç, şöyle devam etti: “Bir kısmını Anadolu’da okullara, bir kısmını da başka kütüphanelere paylaştırdık. Bunu da sağlama nedenimiz, rafta durmasından ziyade farklı noktalarda insanlara erişmesi gerektiğini düşünmemiz. Halen kitap getirenler de oluyor.”

Kitabın ve kitaplığın anlamını bulması için okuma alışkanlığının yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Kurç, kitap bağışı çağrısı yaparak sözlerini tamamladı: “Anadolu’daki okullara, köy kütüphanelerine gönderide bulunduğumuz için ihtiyaçlarının fazlası olan kitapları bekliyoruz. Biz buradan gönderim desteği sağlıyoruz.”

Bağış yapmak isteyenler için iletişim bilgileri:

Adres: Bayar Caddesi, Şakacı Sokak, No:12, D:1 Kozyatağı-Kadıköy/İstanbul
Telefon: 0542 619 16 62


ARŞİV