Göztepe Alzheimer Merkezi'nden “Bahara Merhaba”

Kadıköy'de ikamet eden Alzheimer hastaları ve hasta yakınlarına hizmet veren Göztepe Alzheimer Merkezi, müzik ile hareketin bir arada olduğu Bahara Merhaba etkinliği düzenledi

19 Nisan 2022 - 10:48

Fotoğraflar: Muratcan Afacan

Göztepe Alzheimer Merkezi, 2021 yılının kasım ayında Kadıköy sınırları içinde ikamet etmekte olan Alzheimer hastaları ve hasta yakınlarına hizmet vermeye başladı. Merkez, hastaların kaliteli bir yaşam sürmesi, sosyalleşebilmesi, fiziksel ve zihinsel aktivitelerle birlikte hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak amacıyla hayata geçirildi. 

Hasta yakınlarının bire bir veya toplu psikoterapilerle tükenmişlik sendromu yaşamalarını engellemenin, hastaları güvenli bir yerdeyken kendilerine rahatça vakit ayırmalarının da hedeflendiği merkezde, ayrıca halka açık hastalıkla ilgili bilgilendirme ve farkındalık seminerleri de düzenleniyor. 

“FLÜT İLE KEYİFLİ DAKİKALAR”

Müziğin ve fiziksel aktivitenin hastalık üzerindeki olumlu etkisinin bilimsel çalışmalarla kanıtlanmasından hareket eden merkez, müzik ile hareketin bir arada olduğu etkinlikleri yapmaya çalışıyor. Bu etkinliklerden biri de “Bahara Merhaba” etkinliğiydi. Hasta ve hasta yakınlarının katıldığı etkinlik, önce fizyoterapist eşliğinde fiziksel aktivite ve nefes terapisiyle başladı. Daha sonra müzisyen Bengüsu Muradov'un yan füt dinletisi ile keyifli anlar yaşandı.

"BELKİ ÇALDIĞIMI HATIRLAMAYACAKLAR AMA..."

Alzheimer Merkezi gönüllüsü Bengüsu Muradov, “Buradaki insanlar belki onlara flüt çaldığımı daha sonra hatırlamayacaklar. Ama buraya her geldiklerinde ne kadar mutlu olduklarını ve eğlendiklerini hatırlıyorlar. Buna şahit olmak beni çok mutlu ediyor. Kadıköy Belediyesi'ne bana böyle bir imkan tanıdığı için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde hizmet veren merkeze başvuruda bulunmak veya merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi almak isteyenler için adres ve iletişim bilgileri şöyle: Tepegöz Sokak, Nural Köşkü No:43 Göztepe/Kadıköy-İSTANBUL / (0 216) 356 11 15- (0 216) 350 75 79.

 
 
 

ARŞİV