Gönül Ülkü'den veda

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gönül Ülkü Özcan da bu dünyaya veda etti. Torunu, Gazanfer Özcan’ı hatırlatarak “Çok üzüntülüyüz. Orada buluştular herhalde” dedi

03 Kasım 2016 - 13:37

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gönül Ülkü Özcan vefat etti. Özcan’ın torunu Tarık Ündüz, Özcan’ın Silivri’deki evinde 2 Kasım Çarşamba akşam saatlerinde vefat ettiğini söyledi. Ündüz, “Çok üzüntülüyüz. Dedemi daha önce kaybetmiştik. Orada buluştular herhalde. Nurlar içinde uyusun” ifadelerini kullandı.
28 Şubat 1931 Kadıköy doğumlu olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Emine Gönül Ülkü Özcan, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962’de Gazanfer Özcan’la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadı. 9 filmde rol alan sanatçı en son 2015’te “Yaz’ın Rüyası” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Ülkü, 2014’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Gönül Ülkü ve eşi Gazanfer Özcan adına Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bir tiyatro salonu bulunuyor.

ARŞİV